Szórakozóhelyen balhézott Schumacher csapattársa a mexikói futam után - videó

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Nyikita Mazepin, Haas
Haas' Russian driver Nikita Mazepin is seen before the beggining of the first practice session at Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, on November 5, 2021, ahead of the Formula One Mexico Grand Prix. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy mexikói szórakozóhelyen látták balhézni Nyikita Mazepint, a Haas-istálló orosz pilótáját. Az esetről videó is készült.

A tavalyi szezon végén szexuális zaklatási botrányba kerülő, egyébként is balhés előéletű Nyikita Mazepin az idei év során eddig elkerülte, hogy pályán kívüli dolgai miatt irányuljon rá a figyelem, de ez csak mostanáig sikerült neki, a Mexikóvárosi Nagydíj után ugyanis vélhetően kidobták egy buliból, amelyen több F1-es pilóta is részt vett.

Mazepin balhézik a biztonsági őrökkel

A Mazepinről a TikTokra feltöltött videón az látható, hogy a Haas orosz pilótája egy szórakozóhelyen szóváltásba keveredik több kidobóval, miközben látszik rajta, hogy valamiért igencsak feldúlt. Hogy kidobták a szórakozóhelyről, azt ugyanakkor csak a videó feltöltője állítja, a felvételből nem derül ki, így bizonyíték egyelőre nincs rá.

Az eset egyébként a Mexikóvárosi Nagydíj után, a Red Bull által szervezett partin történt, amelyen többek között Sergio Pérez, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris és Alex Albon is részt vett.

Hogy pontosan miért vitatkozott Mazepin, illetve, hogy az ügynek mi volt a folytatása, nem tudni, és egyelőre sem ő, sem a csapat nem kommentálta a történteket.

A csapatot is kissé magára haragította

Noha Mazepin az idén láthatóan igyekszik fegyelmezett maradni a magánéletben, a pályán mutatott viselkedésével így is többször felhívta már magára a figyelmet. Legutóbb a Mexikóvárosi Nagydíj időmérő edzésén tette ezt meg: miután a csapat nem engedte neki, hogy utolsó Q1-es próbálkozásának felvezető körében megelőzze a csapattársát, az orosz visszakérdezett, hogy „jól szórakoztok?", majd utólag részrehajlással vádolta a csapatát.

Többször hozta már nehéz helyzetbe magát és a csapatát Forrás: AFP/Pedro Pardo

Azok után, hogy Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke kijelentette, nem lett volna értelme előre engedni Mazepint, az istálló online sajtóbeszélgetésén részletesebben elmagyarázta, hogy miért hoztak olyan döntést, amilyet. „Szerintem Zandvoort után minden világos volt, megbeszéltük a dolgot – utalt arra, hogy ott Schumachernek megengedték, hogy megelőzze az oroszt. – Azt mondtuk, hogy mi, a bokszfalon fogunk dönteni arról, hogy mi lesz, mert sokkal többet látunk, mint ők. Most azt láttuk, hogy nincs értelme engedni neki, hogy előzzön, mert ha meg is előzte volna Micket, beragadt volna a Williamsek mögé. Úgyhogy semmit nem nyert volna vele, a gumijainak a hőmérséklete pedig rendben volt."

Végül pedig Nyikita még jól is járt, mert Mick forgalomba került az utolsó néhány kanyarban, ő viszont nem, ezt azonban nem tudta."

Mazepinnek nem engedett a csapat Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Csak a legjobb döntést próbáljuk hozni és mindig azt mondom nekik, »srácok, sokkal többet látunk, mint ti, úgyhogy ne próbáljatok meg stratégát játszani, hanem csak figyeljetek«. Nyilván [Mazepin] reakciója a pillanat hevében született, mert többet akart tudni. Utána viszont mondtuk neki, hogy nem, most ezt fogod csinálni."