Társoldalunk:
Hírlevél

Cáfol a Mercedes, mégsem szakít egyik legfontosabb partnerével

2021.10.18. 13:08

Közös közleményben reagált a Mercedes Forma-1-es istállója és a Petronas arra a sajtóhírre, amely szerint az év végén véget vetnek több mint tíz éve tartó együttműködésüknek.

Nemrég olyan pletykák kapta szárnyra a Forma-1-es szaksajtóban, amelyek szerint az idei az utolsó közös szezonja a Mercedesnek és névadó szponzorának, a Petronasnak. A maláj olajtársaság 1995 óta van jelen a királykategóriában és 2010 óta főtámogatója a Mercedesnek, a sajtóhírek szerint jövőre pedig a szaúdi Aramco lépett volna a helyébe. A csapat és szponzora azonban most cáfolta mindezt.

A Petronas maradForrás: Daimler AG/Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.

Miután nemcsak támogatóként, hanem technológiai partnerként is segíti a Mercedest, és kulcsszerepe volt az elmúlt évek sikereiben, a Petronas távozása nagyobb jelentőséggel bírt volna egy szimpla szponzorváltásnál.

Ám mint azt a közlemény megerősíti, minden marad a régiben.  

„A Mercedes és a Petronas 2010 óta partnerek egy együttműködő hosszú távú kapcsolatban, ami mindkét fél számára kölcsönösen előnyös. Tavaly meghosszabbítottuk az együttműködésünket egy újabb több éves ciklusra, és büszkén folytatjuk a közös munkát, hogy továbbra is élvonalbeli teljesítményt nyújtsunk" – áll a közleményben.

A két fél együttműködését az évek során már többször meghosszabbították, az Autosport információi szerint a jelenlegi, 2019-ben kötött megállapodás 2025 végéig szól.

A MotoGP-ben jövőre már nem lesz ott a PetronasForrás: AFP/Andreas Solaro

Ennek ellenére kaptak szárnyra azok a pletykák, amelyek szerint a Petronas az idei év végén kiszállt volna. Ezek javarészt arra épültek, hogy a maláj olajcég egyéb motorsport-tevékenységein változtat, például kiszáll a MotoGP-ből, illetve arra, hogy az F1 egyik főtámogatójaként az Aramco tovább terjeszkedne, és a Szaúd-arábiai Nagydíj megjelenése után az F1 jelenlegi legsikeresebb csapata jó platform lenne erre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK