Társoldalunk:

Átszervezték a bajnokságot, véget ért az F3-as szezon Tóth László számára

2021.10.01. 16:29

Az eredetileg tervezett austini forduló helyett Szocsiban, az F1-es Orosz Nagydíj betétprogramjaként zárult az F3-as szezon, ahol idén Tóth László is rajthoz állt.

Az időjárás miatt zűrzavaros körülmények közepette ért véget az F3-as szezon Tóth László számára. A 21 esztendős versenyző a tervezett három helyett csak két futamot teljesíthetett, mert zivatar miatt az egyik versenyt törölni kellett, ráadásul nem is az eredetileg tervezett austini fordulóval zárult az idény, hanem Szocsiban léptek pályára a versenyzők.

Tóth László számára véget ért az F3-as szezonForrás: Dutch Photo Agency/Sebastiaan Rozendaal

Tóth az első futamon két kör után műszaki gonddal küzdött egy ütközés nyomán. A rajt után nem sokkal kiszorította őt az egyik riválisa, a két versenyautó összeért, és Tóth autójának első felfüggesztése komolyan megsérült. A magyar versenyzőnek emiatt a bokszba kellett hajtania, és hamar kiderült, hogy nem tudja folytatni a futamot.

A Campos Racing versenyzője bosszús volt, hogy önhibáján kívül kellett kiállnia, de ez mindössze a második olyan verseny volt az idény során, amelyet nem tudott befejezni, és az első ilyen alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem saját hibából. A kiesés miatt Tóth a 27. helyről rajtolhatott a vasárnapi zárófutamon.

A futamot inkább száraz, de helyenként még vizes aszfalton rendezték meg, Tóth Lászlónak a leintésig sikerült öt helyet javítania, a 22. pozícióban ért célba, ugyanakkor a mezőny hátsó részében hasonlóan nagy csaták zajlottak, mint az él- és középmezőnyben, így a magyar versenyzőnek sem volt igazán esélye arra, hogy következetes köröket fusson.

Nyilvánvalóan nem volt ideális, hogy három helyett csak kettő versenyt tudtunk teljesíteni, de ez most így alakult. Számomra ismeretlen volt a pálya, mert korábban még soha nem versenyeztem itt, de ezzel együtt ismét sokat tanultam és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem, amelyeket a későbbiekben reményeim szerint tudok majd kamatoztatni” – mondta a hétvége után.

Tóth László SzocsibanForrás: Dutch Photo Agency/Diederik Van Der Laan

Tóth az összesítés 32. helyén zárta a szezont, a franciaországi fordulót koronavírus fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni, a legjobb eredménye a Zandvoortban elért 16. hely volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK