Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc-t állítólag megkereste a Red Bull, de ő a Ferrarival akar nyerni

2021.09.19. 08:31

Sajtóhírek szerint Charles Leclerc 2026-ig szerződést hosszabbít a Ferrarival. A monacói pilóta az elmúlt években mutatott gyenge teljesítmény ellenére továbbra is bízik a maranellóiak projektjében, olyannyira, hogy állítólag a Red Bull ajánlatát is visszautasította.

Charles Leclerc első idénye a Ferrari színeiben kifejezetten biztatóan alakult, hiszen a monacói pilóta 2019-ben hét pole pozíciót és két futamgyőzelmet szerzett. A felek annyira elégedettek voltak egymással, hogy még annak az évnek a végén egy 2024-ig szóló szerződést írtak alá, ami egyúttal történelminek is számított, hiszen az F1-ben addig senkivel nem kötöttek olyan megállapodást, ami az aláírás időpontjához képest öt évvel később jár le. 

Leclerc jól kezdett a Ferrarival, 2019-ben többek között Monzában is nyertForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A történet azonban innentől kezdve negatív fordulatot vett: a Ferrariról nem sokkal később kiderült, hogy valószínűleg nem volt szabályos a motorja, az új erőforrás pedig kifejezetten gyengére sikeredett. Leclerc csupán két dobogós helyezést gyűjtött be, a maranellóiak pedig az elmúlt 40 év legrosszabb idényét produkálták. Az idei évre javult a helyzet, de a vb-címre még mindig nincs esély.

Mindezek ellenére úgy tűnik, Leclerc továbbra is bízik a projektben, és szerződését már most meghosszabbítaná. Erről áprilisban már ő maga is nyilatkozott, most pedig a Ferrarival kapcsolatban általában jól értesült Leo Turrini úgy tudja, hogy a felek ismét hosszabbítanának, ezúttal 2026-ig. Persze mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hamarosan bejelentésre lehet számítani, hiszen rengeteg idejük van arra, hogy a részletekben megállapodjanak, mindenesetre a 23 éves versenyző állítólag továbbra is elkötelezett az istálló mellett.

Olyannyira, hogy Turrini információi szerint az egyik jelenlegi élcsapat ajánlatára is nemet mondott. Az olasz újságíró a Resto del Carlino hasábjain leírta, hogy a Red Bull tavasszal megkereste Leclerc-t, ám a Ferrari versenyzője „szívélyesen visszautasította” az energiaitalos istállót. Azt nem részletezte, hogy az energiaitalosok mikor, illetve milyen feltételekkel igazolták volna le a monacói pilótát, de vélhetően már 2022-re is szívesen ülést adtak volna neki.

Turrini szerint ugyanakkor Leclerc a Ferrarival akar világbajnok lenni, amire jövőre akár esélye is lehet. A következő szezonban ugyanis forradalmi szabályok jönnek, vagyis technikai szempontból az autó jelentősen megváltozik, így könnyen lehet, hogy az erősorrend is átalakul. A maranellóiak 2007 óta várnak egyéni, és 2008 óta konstruktőri győzelemre.

Leclerc szinte biztosan Sergio Pérez helyére mehetett volna a Red BullhozForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Leclerc 2016-ban lett a Ferrari akadémistája, de kapcsolata a vörösökkel valójában sokkal régebbre nyúlik vissza, így ebből a szempontból nem meglepő, hogy nevelőalakulatával akar felérni a csúcsra. Ez pedig a maranellóiak számára is történelmi lenne, hiszen a monacói pilóta az első, aki az akadémiáról érkezve eljutott a nagycsapatig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK