Társoldalunk:
Hírlevél

Mérges a Red Bull főnöke: Bottas jól elintézte mindkét autónkat

2021.08.02. 18:00

Zsinórban a második nagydíjhétvégén ütközött egy Mercedes a Red Bull autóinak, ez bosszantja Christian Horner csapatfőnököt, de a nyári szünet után visszavágnának az ellenfélnek.

Újabb baleset alakult ki a világbajnoki címért küzdő két istálló, a Red Bull és a Mercedes pilótái között. A Brit Nagydíjon Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközött össze, a Magyar Nagydíjon pedig Valtteri Bottas ment neki Verstappen és Sergio Pérez autójának is. A finn és a mexikói pilóta kiesett, a holland versenyző sérült autóval a 9. helyezett lett.

Bottas az első kanyarban tönkretette a Red Bull versenyét - GalériaForrás: AFP/Peter Kohalmi

„Ilyen brutális a versenyzés, nem igaz? – tette fel a költői kérdést Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a verseny után. – Valtteri sajnos rosszul rajtolt, aztán nyilvánvalóan elmérte a féktávot, majd remek munkát végzett a Mercedesnek azzal, hogy mindkét autónkat kiütötte – mondta Horner ironikusan. – Gondolom, a Mercedes… Jól végezte ma a dolgát, nem igaz?”

A Red Bull a verseny előtt elővigyázatosságból beszerelte a harmadik erőforrást Verstappen autójába, és amennyiben kiderül, hogy a Silverstone-ban megsérült második egység a továbbiakban nem használható, rajtbüntetésre kell számítania. Ugyanez várható Pérez esetében is, mert Horner szerint „jelentős károsodás” érte a mexikói versenyző autóját, amikor Bottas nekiment.

„Sergio esetében újabb motort vesztettünk el, és Maxot is nyilvánvalóan erősen visszavetették [a történtek] – utalt a rajtnál kialakult káoszra. – El kell mondanom, hogy a szerelők csodát tettek azzal, hogy az autója ismét menetkész volt, hihetetlenül reagáltak” – méltatta a holland pilóta munkatársait, akik a tavalyi rajthoz hasonlóan ismét nehéz feladattal szembesültek.

Verstappen az előző két hétvégén a megszerezhető 55 pontból mindössze ötöt gyűjtött be, így elvesztette a vezetést az egyéni pontversenyben, de Sebastian Vettel kizárása előtt még egy első-második hely pontkülönbségén belül volt Hamiltonhoz képest, ezért Horner még határozottan támadásra készül.

„Az előző néhány versenyen rendkívül balszerencsések voltunk, elég brutális károk érték az alkatrészeinket és a motorjainkat, de összeszedjük magunkat és a szezon második felében küzdeni fogunk. Nehéz néhány hét van mögöttünk, de láthattuk, hogy a dolgok nagyon gyorsan változhatnak és még hosszú ez a bajnokság.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK