Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán szerint a Bayern München egy ideig nem lesz olyan domináns a német labdarúgásban, mint amilyen az elmúlt évtizedben volt.

Willi Orbán dicsérte a Bayern München edzőjelötjét

A bajor rekordbajnok zsinórban 11 alkalommal nyerte meg a Bundesligát az utóbbi több mint egy évtizedben, ám idén a Bayer Leverkusen végzett az élen, története során először.

"Azt várom, hogy a Bayernnél folytatódik az átalakulás. Új vezetőedző, változások a keretben - ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani. 

A Bayern mindig erős, de szerintem egy ideig nem lesznek olyan dominánsak, mint voltak az elmúlt tíz évben" -

mondta Willi Orbán a Sport Bildnek.

RB Leipzig - 1. FC Union Berlin
Willi Orbán szerint a Bayern Münchenegy ideig nem lesz olyan domináns csapat, mint az elmúlt 10 évben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A Bayern Münchennek már csak a Bajnokok Ligájában van esélye arra, hogy trófeával zárja a szezont, ám nem lesz könnyű dolga, mert az elődöntőben a címvédő Manchester Cityt búcsúztató Real Madrid lesz az ellenfele.

Thomas Tuchel vezetőedző - akinek Lőw Zsolt a másodedzője - a szezon végén távozik, és egyelőre még nem tudni, ki lesz az utódja, de a hírek szerint Ralf Rangnick, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya a legesélyesebb a posztra.

Csak annyit mondhatok, hogy Ralf Rangnick top edző. Világos elképzelései vannak a játékról és jó a fiatal futballisták fejlesztésében" -

írta meg az MTI, miként fogalmazott a hátvéd Rangnickról, akivel 2015 és 2019 között dolgozott együtt a Lipcsénél.

A Lipcse kihozta a legtöbbet a szezonjából

Orbán a saját klubjával kapcsolatban azt mondta, a mostani szezonban azért nem tudták kihasználni a Bayern viszonylagos meggyengülését, mert tavaly nyáron nagy változáson ment keresztül a játékoskeretük. 

A kulcsemberek közül Josko Gvardiol, Konrad Laimer, Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku is távozott, az RB Leipzig négy fontos pillérét is elvesztette.

"Nem volt esélyünk a legjobbakkal versenyezni, de szerintem eddig kihoztuk a legjobbat ebből az idényből" - mondta Orbán, akinek a csapata a Bajnokok Ligájában bejutott a legjobb 16 közé, így az RB Leipzig nagy valószínűséggel a következő szezonban is szerepelhet a BL-ben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.