Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso szerint Hamiltonnak sokkal hamarabb meg kellett volna őt előznie

2021.08.02. 19:28

Fernando Alonso úgy érzi, Lewis Hamilton későn ismerte őt ki, amikor egymás ellen csatáztak a Magyar Nagydíjon. A kétszeres F1-es világbajnok örül csapattársa és az Alpine sikerének.

Bár a Magyar Nagydíjat Esteban Ocon nyerte, Fernando Alonso is remekül szerepelt a másik Alpine-nal, és visszatérése óta a legjobb eredményt érte el az 5. hellyel. Többek között ennek is köszönhető, hogy a francia istálló az Aston Martint és az Alpha Taurit is megelőzte a konstruktőri tabellán. 

Alonso körökön keresztül maga mögött tartotta Hamiltont - GalériaForrás: AFP/Ferenc Isza

A futam vége felé ráadásul körökön keresztül feltartotta Lewis Hamiltont, aki amellett, hogy a sokkal erősebb Mercedesszel üldözte őt, a gumijai is jóval frissebbek voltak. Könnyen lehet, hogy ezzel csapattársának is sokat segített, ugyanis a sebességbeli különbség alapján a címvédő Ocont és Sebastian Vettelt is simán utolérte volna.

Nem tudtam, hogy ez elég lesz-e Esteban győzelméhez – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Próbáltam tartani a negyedik helyet, de nem volt lehetséges Lewis lenyűgöző tempója miatt. Úgy éreztem, hamarabb meg fog előzni. Igyekeztem helyet hagyni neki, de nem túl sokat, különben elment volna mellettem.”

Hamilton rendre DRS-távolságon belül gyorsított ki az utolsó kanyarból, ám az 1-esben sokáig nem tudta megelőzni egykori csapattársát, mint ahogyan a 2-esben és a 4-esben (Mansell) is hiába próbálkozott. Végül aztán összejött neki a manőver, de Alonso úgy véli, hogy ennek jóval hamarabb meg kellett volna történnie.

Azt gondolom, Lewis apró hibát vétett az utolsó két kanyarban – jelentette ki. – Ekkora tempóelőnnyel egy körnek sem kellene eltelnie az előzésig. Néhány irányváltással utána Carlos [Ssainzot] azonnal, egy kör alatt maga mögé utasította. Nem volt nehéz előzni, neki azonban négy-öt kör kellett, hogy kiismerjen. De ez csak az én véleményem.”

„Fontos volt Esteban győzelméhez [a védekezés], de Verstappen számára is. Igyekeztem a legjobb formámat nyújtani" – tette hottá a holland Ziggo Sportnak.

Alonso a csapat miatt  is örül Ocon sikerénekForrás: AFP/Florion Goga

Miközben ő Hamiltonnal küzdött, csapattársa élete első győzelme felé autózott, amivel egyúttal az Alpine történetének első dobogóját is megszerezte. Alonso elmondta, örül Ocon és az istálló sikerének. „Nagyon boldog vagyok, nemcsak Esteban, hanem a csapat miatt is, az Enstone-ban és a Viryben dolgozók miatt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK