Vágólapra másolva!
Eddie Hall, aki pár éve még hivatalosan is a világ legerősebb embere volt, manapság már új kihívásokat keres, és egyre többször tűnik fel a kevert harcművészetek, az MMA világában. Pénteken is a szervezet Las Vegas-i központjában volt, és ha már ott járt, gyorsan megdöntött egy nem hivatalos rekordot.

A 36 éves brit erősember, aki 2017-ben nyerte meg a világ legerősebb embere vetélkedést, és olyan rekordokat tartott, mint az 500 kilós dead-lift, már évekkel ezelőtt visszavonult, és újabban egyre többet érdeklődik a küzdősportok iránt. Ennek első állomása volt, amikor 2022-ben nagy médiafelhajtás közepette ringbe lépett vetélytársa, az izlandi óriás, Hafthor Július Björnsson (a Trónok harca sorozatból ismert "Hegy") ellen, akitől kikapott egy bokszmeccsen.

A "Szörnyeteg" (Beast) becenévre hallgató Hall kedvét azonban ez a kudarc nem vette el a küzdősportoktól, 

és az elmúlt években egyre többször hallani arról, hogy előbb vagy utóbb fel fog tűnni az oktagonban,

 méghozzá a legnagyobb kevert harcművészeti szervezet, a UFC égisze alatt. Tavaly novemberben már nagyon közel járt a bemutatkozáshoz, azonban februárban váratlanul megszakadtak egy négyfős katari MMA-tornáról folytatott tárgyalások.

Hall azonban továbbra is edzésben van, most éppen a UFC Las Vegas-i edzőközpontjában (Performance Institute) mutatta meg, hogy az ereje még régi. A Power Cube névre hallgató speciális szerkezet mérése alapján ugyanis megdöntötte a legerősebb ütés nem hivatalos rekordját!

A Power Cube több értékből (erő, gyorsaság, dinamika, pontosság stb.) számolja ki a végeredményt, és per pillanat úgy tűnik, nincs senki, aki akkorát tudna behúzni a gépnek, mint Eddie Hall, aki láthatóan nem kímélte magát.

Az eszközön az első rekordot a korábbi nehézsúlyú UFC-bajnok, Francis Ngannou tartotta, akinek az ütése után 129,161-et mutatott a kijelző. Aztán jött a félnehézsúly sztárja, a brazil Alex Pereira, aki jócskán túlszárnyalta a kameruni óriást, neki ugyanis 191,796-os értéket jelzett a gép. 

Most pedig Eddie Hall vette át az első helyet, aki egy kellemes bemelegítő füles (168,339) után akkorát behúzott a gépnek, hogy csoda, hogy nem kellett újraéleszteni: az új rekord 208,901. 

Nem lennénk meglepve, ha a Hegy is bejelentkezne, hogy behúzzon egy jó nagyot a szerencsétlen Power Cube-nak.