Társoldalunk:
Hírlevél

Cukormáz nélkül mutatja be Schumachert a Netflix róla szóló filmje

2021.07.30. 14:02

Már csak alig több mint egy hónapot kell várni a Netflix hétszeres világbajnok Michael Schumacherről szóló dokumentumfilmjének bemutatójáig, amely az egyik rendező szerint olyannak fogja bemutatni a legendás pilótát, amilyen valójában volt.

2021. szeptember 15-e jeles dátum lesz minden Schumacher-rajongónak, ezen a napon érkezik ugyanis a Netflix nagyszabású dokumentumfilmje a legendás pilótáról. A nemes egyszerűséggel csak “SCHUMACHER” címet kapó alkotás a hétszeres világbajnok családjának támogatásával készült, Sabine Kehm, a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett, azóta a világtól elzártan élő korábbi pilóta sajtósa és családi barátja pedig úgy jellemezte, mint „a család ajándéka a szeretett férjnek és apának.” 

Nemsokára bemutatják a Schumacher életéről szóló filmetForrás: AFP/Jeff Haynes

A dokumentumfilm elkészültével Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok felesége, valamint gyerekei, Gina-Maria és Mick, továbbá öccse, Ralf Schumacher is hozzájárulását adta. Rajtuk kívül még számos olyan személy szólal meg benne, ki szerves részét képezte Schumacher 91 F1-es futamgyőzelmet felölelő pályafutásának, beleértve barátját és a Ferrari egykori csapatfőnökét, Jean Todt-ot, az F1 korábbi mindenható urát, Bernie Ecclestone-t, a Ferrari korábbi elnökét, Luca di Montezemolót, a Benetton korábbi csapatfőnökét, Flavio Briatorét, de olyan egykori riválisokat is, mint Mika Häkkinen, Damon Hill és David Coulthard, és természetesen a hétszeres világbajnokot előbb bálványának, majd mentorának, végül pedig barátjának tudó négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

Michael Schumacher újraformálta az autóversenyzőkről alkotott képet és új sztenderdeket állított fel. A tökéletességre való törekvés közben magát és a csapatát sem kímélte, nagyszerű sikerekre vezetve őket. Az egész világon csodálták a vezetői képességei miatt. Megtalálta magában az erőt ehhez a feladathoz és az egyensúlyt az otthoni feltöltődéssel a családjához, akiket bálványozva szeret.”

„Annak érdekében, hogy abból erőt merítve megóvja a magánszféráját, mindig rigorózusan és következetesen elkülönítette a magánéletét a nyilvános életétől. Ez a film mindkét világot bemutatja. Ez a családja ajándéka a szeretett férjnek és apának.”

A film rendezői Hanns-Bruno Kammertons, Vanessa Nöcker és Michael Wech, ugyanaz a trió, akik 2017-ben Boris Becker teniszlegendáról is dokumentumfilmet készítettek. Vanessa Nöcker szerint a Schumacher-filmmel kapcsolatban a legnagyobb kihívást a német legenda életének objektív bemutatása és a család felé irányuló figyelmesség közötti egyensúly megtalálása jelentette. „Ebben Corinna Schumacher volt a legnagyszerűbb támaszunk. Ő akarta, hogy hiteles filmet készítsünk, ami olyannak mutatja be Michaelt, amilyen valójában, az összes pozitív és negatív tulajdonságával, cukormáz nélkül. Elég bátor volt ahhoz, hogy hagyja, azt csináljuk, amit akarunk, mi pedig tiszteltük és betartottuk a határokat. Ő egy nagyon inspiráló, melegszívű nő, aki mindannyiunkra mély benyomást tett.”

Corinna Schumacher arra törekedett, hogy hiteles film készüljön férjérőlForrás: Getty Images/2010 Hoch Zwei/Hoch Zwei

A filmből tehát aligha fogunk megtudni bármit is Schumacher jelenlegi állapotáról (vélhetően erre utalt a rendező a határok betartásával), de nem is ez a cél, hanem hogy hiteles képet kapjunk minden idők egyik legnagyobb formátumú és legsikeresebb sportolójáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK