Vágólapra másolva!
Az Aston Martin pilótáját, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót felháborítja, hogy az utóbbi versenyeken mindig ő kapta a legkeményebb büntetéseket. A spanyol összeesküvésre gyanakszik és szeretne tiszta képet kapni a helyzetéről.

Fernando Alonso a Kínai Nagydíj sprintkvalifikációján és időmérő edzésén is harmadik helyen zárt, ám a sprintfutam és a főverseny nem sikerült ilyen jól a spanyolnak. A sprinten honfiársával, Carlos Sainzcal csatázott a harmadik helyért, ám az ütközésük következtében az autója úgy megsérült, hogy fel kellett adnia a miniversenyt, a vasárnapi futamon pedig a jó kezdés ellenére meg kellett elégednie a hetedik pozícióval. A sprinten történő kiesése után ráadásul 10 másodperces időbüntetést és 3 büntetőpontot kapott a Sainz elleni incidenséért, így az Aston Martin már 6 büntetőpontnál jár idén - ha egy éven belül 12 összegyűlik, akkor azért eltiltás jár. 

A brit istálló felülvizsgálatot kért, a kérelem meghallgatására az F1-es Miami Nagydíj pénteki napján kerül sor videohívás formájában.

Fernando Alonso büntetése miatt felülvizsgálatot kért az Aston Martin
Fotó: AFP (Photo by Hector RETAMAL / AFP)

Alonso szerint mindig ő kapja a legkeményebb büntetéseket

A téma előkerült Alonso csütörtöki sajtóbeszélgetése során, a spanyol eleinte óvatosan, majd keményebben fogalmazott.

"Inkább nem kommentálok semmit, amíg át nem néznek mindent, és nem kapunk tiszta képet a helyzetről. Ez minden sportban előfordul. Ha például nézed a focit a tv-ben, attól függően, hogy melyik csapatban vagy, kaphatsz sárga lapot, piros lapot, vagy lehet, hogy még csak nem is ítélik szabálytalanságnak" - magyarázta a 42 éves sztár.

"Úgy gondolom, mint mindig, eltérő véleményeink lesznek. De szerintem ami a kínai esetet illeti, az emberek 99 százaléka élvezte a sprintet és a csatákat, és 

azt hiszem, én kaptam a verseny legkeményebb büntetését. Úgyhogy talán volt ott egy kis kavarodás, de majd pénteken meglátjuk" -

idézte a formula.hu Alonso szavait.

Fernando Alonso, Kínai Nagydíj 2024, Forma-1
Alonso szerint ő kapja a legkeményebb büntetéseket
Fotó: AFP

A szabály az szabály, és elfogadjuk ezeket. Néha egyetértünk, néha nem, de el kell fogadnunk ezt, mert nekik áll hatalmukban meghozni ezeket a döntéseket és megértetni a szabályokat. 

De mint mondtam, én kaptam a legkeményebb büntetést az utóbbi két versenyhétvégén, Ausztráliában és Kínában. Szóval jó megbizonyosodni, hogy minden rendben van-e, és nem történik semmi más" -

mondta gyanakvóan, összeesküvést sejtve Alonso.

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.