Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint a Ferrari nem adta meg Sebastian Vettelnek azt, amit négyszeres világbajnokként megérdemelt volna, az utolsó közös évükben pedig magára hagyták. A 90 éves üzletember őszintén bízik benne, hogy a négyszeres világbajnok képes lesz futamot nyerni az Aston Martinnal.

Sebastian Vettel tavaly év végén elhagyta a Ferrarit, amivel egy hat évig tartó együttműködés végére került pont. A felívelést hozó kezdeti időszak után az utolsó két és fél szezon néhány kivételtől eltekintve leginkább szenvedést hozott a német pilótának, aki kulcspillanatokban rengeteget hibázott.

Ecclestone úgy véli, a Ferrari tavaly magára hagyta Vettelt Forrás: Scuderia Ferrari

A pontot az i-re az utolsó, 2020-as év tette fel, amikor még jóval az első futam előtt a Ferrari bejelentette, hogy idén már nem Vettel lesz az egyik versenyzőjük, szezon közben pedig érezhető volt, hogy kapcsolata megromlott a maranellóiakkal. A 34 éves pilótával köztudottan jó barátságot ápoló Bernie Ecclestone-nak megvan a véleménye, hogy melyik fél volt a hibás abban, hogy idáig fajuljon a helyzet.

– nyilatkozta a Bildnek. – Tavaly pedig egyedül maradt, ezért próbáltam meg a háttérben a Forma-1-ben tartani és egy jó csapatba bejuttatni őt. Azt akartam, hogy ismét boldog legyen.”

A Forma-1 korábbi mindenható ura arra utalt, hogy a Ferrari bejelentése után sokáig az sem volt biztos, hogy Vettel folytatja pályafutását, végül azonban az akkor még Racing Point néven induló Aston Martin szerződtette őt az idei szezonra. Ebben pedig Ecclestone keze is benne volt, ugyanis elmondása szerint

igyekezett abba az irányba terelni az istállót birtokló konzorciumot vezető Lawrence Strollt, hogy igazolja le a négyszeres világbajnokot.

Sokan azt gondolták, hogy Vettelnek jót tesz a környezetváltozás, ám a 2021-es idénye már-már ijesztően rosszul indult. Monacóban azonban egy 5. hellyel megszerezte első pontjait új csapatának színeiben, amit egy bakui 2. hellyel fejelt meg két héttel később. Ezt az eredményt barátja is elismerte.

Ecclestone is gratulált Vettel bakui szerepléséhez Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Maxim Shemetov

„SMS-ben gratuláltam neki, és azt írtam, »úgy tűnik, lassan újra a régi leszel« - árulta el Ecclestone, akit arról is kérdeztek, hogy Vettel nyerhet-e újra futamokat. – A csapatnál mindennek össze kell állnia [ehhez]. Nagyon remélem, hogy az Aston Martin olyan autót fog biztosítani neki, amellyel minél hamarabb lehet győzni.”