Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone egy interjúban elárulta, ő is szerepet játszott abban, hogy Sebastian Vettel az Aston Martinnál folytatja a pályafutását. Ő továbbra is bízik a négyszeres világbajnok képességeiben.

Több hónapos huzavona után kiderült, hogy Sebastian Vettel az Aston Martinnál folytatja a pályafutását, miután a Ferrari már az idei szezon előtt bejelentette, hogy 2021-től nem számítanak a négyszeres világbajnokra. Vettel sokáig azt hangoztatta, hogy időre van szüksége, és nem akart elhamarkodott döntést hozni, de végül megállapodott a brit gyártóval.

Ecclestone még mindig befolyásos a Forma-1-ben Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A német pilóta a Beyond the Grid podcastban azt mondta, a tulajdonosi konzorciumot vezető Lawrence Stroll győzte meg, hogy csatlakozzon a csapathoz, bizalmasa, Bernie Ecclestone viszont elárulta, az ő keze is benne volt abban, hogy Vettel jövőre is folytatja a versenyzést.

– mondta Ecclestone a német Sport1-nak adott interjúban. – Meghallgatom őt, aztán bizonyos dolgokról elmondom a véleményemet. Segítettem neki az Aston Martinnal való megállapodás terén is” – állította.

„Hatottam Lawrence Strollra, és mondtam neki, hogy hajtson rá Sebastianra. Elmondtam, hogy Sebastian mennyire jó, és egy ilyen egyezséggel mindenki nyerne. Szerintem az érveim meggyőzték őt.”

Vettel szereplését idén sok kritika éri, az eredmények terén is jelentősen elmarad Charles Leclerc-től, de a német pilóta célzott arra, hogy nem kap egyenlő feltételeket a Ferraritól. Ecclestone erre nem tért ki, de úgy vélte, nem árt majd barátjának a környezetváltozás.

Az F1 egykori első embere mindig odafigyelt a pilóták sorsára, gyakran egyengette is az útjukat a háttérben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Leclerc bizonyosan hatalmas tehetség, de Sebastian Vettel is az volt, még most is az, és tapasztaltabb. Ezért, tulajdonképpen neki kellene előrébb lennie, de mivel nem ez a helyzet, valami más oka van.”

„A Ferrari sohasem volt igazán átlátható csapat, a [belső] politika mindig nagy szerepet játszott – vélte a brit veterán. – Csak Michael Schumacher idején húzott mindenki ugyanabba az irányba. Sebastian szupertehetség, ahogy Leclerc is. Jó, hogy jövőre az Aston Martinnál új kihívásra lel. Ott megmutathatja a benne kételkedőknek, hogy mire képes.”