Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari számított a szenvedésre, és inkább a futamra koncentrált

2021.06.26. 18:17

Nem érte váratlanul a Ferrari versenyzőit a gyenge szereplés a Stájer Nagydíj időmérőjén, és mind Charles Leclerc, mind Carlos Sainz a versenytempóban bízik.

Mindössze egy autóval jutott be az időmérő edzés harmadik szakaszába az utóbbi hetekben gyengélkedő Ferrari, meglehetősen nagy kontrasztot képezve Charles Leclerc némileg szerencsés monacói és bakui pole-jával. A monacói pilóta szerint ugyanakkor ez volt a legtöbb, amire az egykörös tempójuk alapján reménykedhettek, és tudván, hogy az időmérőn amúgy sem lesznek igazán gyorsak, inkább a versenyre készültek.

Leclerc szállította a jobb eredményt a vörösöknek - Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nyilván többre számítottam a hetedik helynél, másfelől a versenytempónk nagyon-nagyon jó volt tegnap, és nem akartunk ebből túl sokat feláldozni, hogy ma jobbak legyünk az időmérőn. A hetedik hely szerintem a legjobb volt, amire ma képesek voltunk, holnap innen folytatjuk" – értékelt Leclerc a Sky Sportsnak.

Kérdésre a monacói pilóta elmondta, hogy egyértelműen lesznek lehetőségeik holnap a jó versenyre, de minden a versenytempón fog múlni. „Amire mindannyian keressük a választ, az az, hogy milyen lesz holnap a versenytempónk. A tegnapi nap nagyon erős volt, de várjuk meg a futamot. Ha jó a versenytempónk, akkor erős futamunk lehet és jó lehetőségünk arra, hogy sok pontot szerezzünk. Jó rajt kell és utána remélhetőleg meglesz a tempónk."

A Ferrari a McLarennel van harcban a konstruktőri harmadik helyért, Lando Norris harmadik rajthelye révén pedig a wokingiak jelenleg jobban állnak, Leclerc azonban bizakodó, hogy a versenyen felvehetik velük a versenyt. „Versenytempóban nem hiszem, hogy messze lennénk tőlük, sőt, pénteken egy kicsit jobbak is voltunk. Ma lenyűgöző volt a tempójuk az időmérőn, attól viszont már egyértelműen eléggé messze voltunk. Várjuk meg mi lesz holnap."

Sainz ezúttal nem tudta hozni Leclerc tempóját - Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Carlos Sainz a másik Ferrariban eddigi maranellói karrierje legrosszabb időmérőjén van túl, miután csak a 12. helyet szerezte meg. Elmondása szerint előre tudták, hogy küszködni fognak. „Szerintem elég világos, hogy ez a pálya nem igazán fekszik nekünk. Küzdöttünk, hogy bekerüljünk a Q3-ba, és előtte minden edzésen küzdöttünk, hogy az első tízben legyünk. Látszik, hogy nem jön olyan könnyedén a köridő, mint Paul Ricardon, és az érzet sem olyan jó az autóban, mint amilyen ott volt. Egy körön szenvedünk egy kicsit, de remélhetőleg fordíthatunk ezen a trenden, és a versenyen erősebbek leszünk."

A spanyol pilóta úgy véli, a pénteki nap egy dolog, a valós tempójuk viszont csak a futamon derül majd ki. „Szerintem a versenytempónk jó az előző futamhoz viszonyítva, de amíg nem megyünk ki a pályára és autózunk forgalomban, kezdjük el érezni a gumikat, addig nem fogjuk tudni, hogy valójában előreléptünk-e. Várjuk meg, szerintem izgalmas lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK