Társoldalunk:
Hírlevél

McLaren: Norris különleges, de még nem ő az új Hamilton

2021.05.17. 07:47

A McLaren F1-es istállójának csapatfőnöke egyelőre nem jelentené ki, hogy Lando Norris a jövőben Lewis Hamilton nyomdokaiba fog lépni, a hétszeres világbajnok szintjéhez ugyanis még fejlődnie kell, de ehhez szerinte megvan benne a potenciál.

Lando Norris, a McLaren 21 esztendős brit pilótája bevallottan felnéz honfitársára, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonra, mondván „hihetetlenül lenyűgöző", amit a Mercedes versenyzője eddigi pályafutása során elért. Noha Hamiltonnal ellentétben Norris nem úgy kezdte F1-es karrierjét, hogy azonnal győzelmekre és vb-címre alkalmas autóban ül, szokott arról ábrándozni, hogy egy napon ő is hasonlóan sikeres lesz. Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint idővel pedig elérhet arra a szintre, ami ehhez kell, menet közben pedig nem baj, ha Hamiltontól les el ezt-azt.

Norris az idén minden eddiginél jobb teljesítményt nyújtForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

A német szakembernek nekiszegezték a kérdést, hogy megvan-e Norrisban az, ami ahhoz kell, hogy egy napon világbajnok legyen, mire ő így felelelt: „Lenyűgöző látni az elmúlt három évben mutatott fejlődését és azt is, hogy milyen teljesítményt nyújt az idén” – nyilatkozta az F1.com-nak a McLarennel az F1-ben 2019-ben bemutatkozó pilótáról.Ha továbbra is így fejlődik emberként és versenyzőként is, akkor pár éven belül mindene meglesz, ami ahhoz kell, hogy toppilóta legyen a Forma-1-ben. A világbajnokká válás ugyanakkor más történet. Ez olyasmi, amit mindig nehéz megjósolni. Az embernek a megfelelő autóban kell lennie a jó pillanatban, valamint versenyzőként évi 23 alkalommal jól kell teljesítenie, nem csak néhányszor."

Seidl szerint azzal ugyanakkor Norris rosszul nem járhat, ha Hamiltont próbálja lemásolni, aki szerinte művészetté emelte a világbajnoki címek nyerését az elmúlt években. „Ha Lewis-ra nézek, azt csodálom, ahogy évről-évre hozza a szintet még olyankor is, amikor nem az övé a legjobb autó, vagy nehéz versenye van. Ilyenkor is képes visszavágni és fontos pontokat szerezni a bajnokság szempontjából. Végső soron ez jelenti a különbséget. Minden a következetességről és a teljesítményről szól" – méltatta a hétszeres világbajnokot.

Hamilton rendszerint elismerően beszél fiatal honfitársárólForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Norris az alacsonyabb kategóriákban szinte mindent megnyert, amit lehetett, 17 évesen Forma-3-as Európa-bajnok lett, 18 évesen pedig – első teljes szezonjában – a második helyen zárt a Forma-2-ben. Főnöke szerint ez is mutatja, hogy megvan benne a potenciál, fontos ugyanakkor, hogy ne a múlt sikereiből éljen.Az alacsonyabb kategóriákban láthattuk, hogy Lando különleges, de fontos, hogy ne ragadtassuk el magunkat. Ez neki is lényeges, hogy a korábban és az idén elért eredmények után is leszegett fejjel menjen tovább, maradjon koncentrált és keményen dolgozzon a csapattal. Nyilván a jövőben versenyeket is nyerhet, ha csapatként előrelépünk. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szórakozni és sikeresek leszünk vele."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK