Társoldalunk:

Feszültséget jelez Verstappen és Hamilton imolai lökdösődése?

2021.04.29. 16:19

Jos Verstappen szerint lehetséges, hogy elmérgesedik Lewis Hamilton és Max Verstappen küzdelme az idei szezon során, ennek egyik jele lehet, hogy Imolában meglökték egymást az időmérő után.

Eseménydúsan alakult a Forma-1 előző, imolai versenye, olyannyira, hogy a nagyközönség számára valószínűleg észrevétlen maradt egy apró jelenet, amely során Max Verstappen vállal meglökte Lewis Hamiltont az időmérő utáni interjúk szünetében. A holland pilóta éppen távozott, Hamilton pedig megindult a mikrofon felé, amikor egymással szemben sétálva összekoccant a válluk.

Verstappen és Hamilton válla az imolai időmérő után koccantForrás: F1 TV

Hamiltont láthatóan meglepte a mozdulat, vissza is fordult a holland versenyző felé, aki zavartalanul sétált tovább. Mivel a televíziós közvetítésben az ő arcát nem lehetett látni, nehéz megállapítani, hogy az ő részéről szándékos volt-e a lökés, édesapja, Jos Verstappen viszont úgy véli, ez megmutatja, hogy később feszültebb lehet a küzdelem a világbajnoki címért.

Nyilván nem tudni, hogyan alakulnak majd a dolgok, de ha megnézzük a vállbökést az imolai időmérő után, szerintem lehet számítani valamire az idén – utalt az egykori F1-es pilóta a két versenyző közötti esetleges konfliktusra a Ziggo Sport műsorában. – Mindketten férfiak és nem akarnak kikapni a másiktól. Egyik sem hagyja majd, hogy a másik kiszorítsa őt, különösen akkor, amikor már egyre inkább a világbajnoki címért megy a harc. Szerintem feszült és remek év lesz.”

A Red Bull versenyzője a Portugál Nagydíj előtt elárulta, más hangulatban készülhet idén a hétvégékre, mert tudja, hogy győzelemre esélyes autója van, édesapja is megnyugtatónak nevezte, hogy „elméletileg minden egyes versenyt megnyerhetünk.” Jos Verstappen szerint Max jó helyen van a Red Bullnál, de arra számít, hogy fokozódik majd rajta a nyomás.

Úgy gondolom, hogy a Red Bull és a Mercedes idén szinte teljesen kiegyenlített – utalt az autók teljesítményére. – Toto Wolff azt hajtogatja, hogy a Red Bull jobb autó, Christian Horner meg azt, hogy a Mercedes jobb, de szerintem az igazság valahol félúton van. Minden pályán változik, hogy ki a favorit attól függően, hogy mi passzol az adott autóhoz, ez is további nyomást jelent.”

Jos Verstappen reméli, hogy fia idén világbajnok lehetForrás: Getty Images/Mark Thompson

Verstappen édesapja nem tagadta, szívesen látná, ha fia a holland motorsport történetében először vezetné az F1-es világbajnokságot, de a részeredménynek nem tulajdonít különösebb jelentőséget. „Nyilvánvalóan a győzelemre hajtunk, de a legfontosabb az, hogy Max a 23 verseny után álljon az élen. Régóta vártunk már egy olyan autóra, amivel a világbajnoki címért küzdhet. Max most megkapta, és remélhetőleg az év végén lesz a csúcson. Erre törekszünk” – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK