Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappent nem aggasztja, hogy lerobbant alatta a Red Bull

2021.04.16. 16:54

Max Verstappen autójában az erőátviteli rendszerrel adódtak gondok, ezért ért véget számára idő előtt az Emilia Romagna Nagydíj második szabadedzése. A holland pilóta azonban nem aggódik túlságosan a hétvége hátralévő része miatt.

Nem kezdődött jól a Red Bull számára az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéje, ugyanis azok után, hogy az első szabadedzésen Sergio Pérez ütközött Esteban Oconnal, a délutáni gyakorláson Max Verstappen vesztett fontos pályaidőt. A holland pilóta már a tréning elején félrehúzódott és kiszállt a Red Bullból, utána pedig már nem is tudott visszatérni. 

Verstappen számára korán véget ért a második szabadedzés - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Ahogyan azt a lassítások alapján sejteni lehetett, az erőátviteli rendszerben adta meg magát egy alkatrész, egészen pontosan a kardántengely. Az energiaitalosok problémáit pedig tetézte, hogy az autót nem kapták vissza időben, így Verstappennek esélye sem volt, hogy az edzés végén még megtegyen néhány kört.

Úgy néz ki, a kardántengely sajnos megadta magát – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sportsnak. – Most megpróbáljuk megérteni a történtek okát. Sajnos az autó jóformán körbejárta Imolát, mielőtt visszatért volna a bokszba, így nem volt időnk kicserélni, ugyanakkor csupán a pénteki váltóról van szó. Holnapra a többi alkatrészt is átvizsgáljuk.”

A brit szakember elmondta, Pérez autójában is megnéznek néhány alkatrészt, hogy biztosan ne legyen probléma. Hozzátette, már csak azért is figyelmesnek kell lenniük, mert az imolai kerékvetők keményebbek az átlagosnál, ami semmiképpen sem tesz jót a kocsinak.

Olaszország már tavaly sem hozott szerencsét Verstappennek, ugyanis mindhárom ottani futamot önhibáján kívül kellett feladnia. Úgy látszik, a pechsorozat folytatódik, de a holland versenyző viccesen megjegyezte, hogy egyébként semmi baja a csizmafölddel.

Szeretem Olaszországot, jók az ételek, és élvezem, hogy itt lehetek, de vezetési szempontból eddig nem a legszerencsésebben alakultak a dolgok – kezdte. – A kardántengelynél adódtak problémák, ezért kellett leállítanom az autót.”

A 23 esztendős pilóta a hétvége érdemi részére történő felkészülés legfontosabb szakaszát hagyta ki, hiszen a délutáni gyakorlás második felében zajlanak a versenyszimulációk, általában hasonló körülmények között, mint a vasárnapi futam. Verstappen azonban nem esett kétségbe a történtek miatt.

Verstappen nem aggódik túlságosan az elvesztegetett pályaidő miattForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Nyilván nehéz megmondani, hogy miként teljesítettünk volna a második szabadedzésen, de semmilyen borzasztó dolog nem történt – magyarázta. – Meg kell néznünk, hogy holnap mit csinálhatunk jobban az egyensúly terén, de persze az az elsődleges, hogy semmi ne romoljon el.”

A Red Bull versenyzője kiemelte, hogy bár nyilván jobban örült volna, ha nem áll meg alatta az autó, „az ember így is tudja, hogy mit kell tennie, szóval nem lehet gond”. Ami pedig az első két helyen végző Mercedesek teljesítményét illeti, Verstappen egyáltalán nem csodálkozik a jó tempójukon, de nem is szeretne foglalkozni velük.

„Igen, de ez őszintén szólva nem meglepetés – válaszolta arra a kérdésre, hogy a kemény csatára számít-e a címvédő autóival. – Saját magunkra kell figyelnünk, hogy jobb munkát végezzünk, és meglátjuk, hogy hol fogunk végezni hozzájuk képest.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK