Ecclestone: Schumacher örökölte apja zsenialitását, az F1-ben a helye

Forma-1, Mick Schumacher, Haas, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 25: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 25, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone úgy véli, neve miatt Mick Schumachernek mindenképpen a Forma-1-ben van a helye. Kimi Räikkönen viszont pont azt szögezte le, hogy az újonc nem a híres rokonnak köszönheti, hogy Bahreinben bemutatkozhat a legjobbak között.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjét sok szempontból érdemes lesz követni, ezek közé tartozik Mick Schumacher bemutatkozása a sorozatban. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a Haas színeiben mutathatja meg, hogy mire képes a legjobbak között, amivel alighanem számos olyan rajongó álmát tejesíti be, aki egy vagy éppen másfél évtizede még édesapjának szurkolt versenyről versenyre.

Mick Schumacher most debütál F1-es nagydíjhétvégén Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Mivel utóbbi pályafutása igencsak hosszúra nyúlt, a mezőny másik 19 pilótájából 6-an is elmondhatják magukról, hogy versenyeztek a sokáig minden idők legsikeresebbjeként számon tartott Schumacherrel. Közéjük tartozik Kimi Räikkönen is, aki 2003-ban csak két ponttal kapott ki tőle a világbajnoki csatában, 2007-ben pedig az ő helyére érkezett a Ferrarihoz. Mick Schumacher elárulta, a mezőny legidősebb tagját már sikerült megismernie, sőt, hasznos tanácsokkal is gazdagabb lett.

– utalt a mezőny legtapasztaltabb versenyzőire az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Mindez megmutatja, hogy már jó ideje a sportág részesei, és nyilvánvalóan sikereket is elértek, emiatt vannak itt. Érdekes lesz látni, hogy ezek a dolgok miként nyilvánulnak meg a pályán. A teszteken csak néhányukkal vezettem egy időben, mert általában más srácokkal voltam együtt. Kimivel viszont voltam egyszerre a pályán, és jól ismerem őt onnan. Mindig nagyon jó vele beszélgetni, és persze kaptam már tőle néhány információt és tippet.”

Nem meglepő, hogy az egyszeres világbajnokot is megkérdezték, hogy mit gondol egykori ellenfele fiának bemutatkozásáról. A finn pilóta elárulta, az ifjabbik Schumacher számos tekintetben édesapjára emlékezteti őt, azt viszont leszögezte, hogy nem a rokoni kapcsolatnak köszönhetően került be a legjobbak közé.

„Izgalmas lesz látni, hogyan teljesít, remélhetőleg megfelelő autója lesz – idézi az Independent. – Sok szempontból az apjára emlékeztet, nagyon örülök [a sikereinek].

Schumacher bemutatkozásával kapcsolatban Bernie Ecclestone, a Forma-1 egykori ügyvezető igazgatója is megszólalt. A sorozat korábbi mindenható ura nem fejtegette, hogy a 22 esztendős versenyző minek köszönheti, hogy a mezőny tagja lehet, ugyanakkor leszögezte, vezetéknevének ott kell lenie a rajtrácson.

Ecclestone úgy véli, a Schumacher-névnek helye van a mezőnyben Forrás: Getty Images/2020 Klaus Pressberger/Klaus Pressberger

„Ennek a névnek a Forma-1-ben a helye. Nem ismerem jól Micket, mert ugyan néhányszor találkoztam vele, de nem kerültünk elég közel egymáshoz. – nyilatkozta a német Sport1-nek Ecclestone, aki ezzel együtt úgy véli, az újonc apja képességeinek jelentős részét örökölte, így magas elvárásai vannak vele szemben. – Nagyon csalódott lennék, ha a jövőben nem látnánk tőle nagyszerű teljesítményt.”