Vágólapra másolva!
Folytatja az együttműködést a Forma-1-ben a Scuderia Ferrari és a Shell, a felek továbbra is azért dolgoznak, hogy fenntartható, közutakon is használható technológiákat fejlesszenek ki, de nagy hangsúlyt kap a részvételük az új motorszabályok kidolgozásában is.

Folytatódik a Ferrari és a Shell 1929-ben megkezdett, a jelenlegi formájában 1996 óta tartó együttműködése a Forma-1-ben, ezt a versenyistálló részéről Mattia Binotto csapatfőnök, az olajtársaság képviseletében pedig Kapitány István mobilitásért felelős alelnök jelentette be.

Kapitány István és Mattia Binotto Forrás: Ferrari

Az új megállapodás több évre szól, a két vállalat fenntartható megoldásokra fókuszál és a közúti közlekedésben is hasznosítható technológiák kifejlesztését célozza meg. Kiemelték, hogy a győzelmek mellett szerepet vállalnak a Forma-1 újgenerációs motorszabályainak kidolgozásában is. A Ferrari és a Shell eddig 10 konstruktőri és 12 egyéni világbajnoki címet nyert közösen az F1-ben.

– emlékeztetett a kezdetekre Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. – Azóta számos győzelmet arattunk közösen, és ezért örülünk, hogy az együttműködésünk még tovább fog tartani. Sok közös értéket képviselünk, a kiválóságot, a versenyzés iránti szenvedélyt és a csapatmunkát, ami egyedivé tette ezt a partnerséget a motorsportok történetében.”

Binotto kiemelte, hogy innovációs partnerként a technológiaátadás mellett azt is fontosnak tartja, hogy a Shell-lel együttműködve szembenézhessenek a kihívással, amit a Forma-1 támasztott azáltal, hogy 2030-ra a sportágat nettó karbonsemlegessé kívánják tenni.

A pályán és azon túl is együttműködik a két vállalat Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Kapitány István, a Shell mobilitásért felelős globális alelnöke is méltatta a Ferrarit, ami a története első F1-es nagydíján szintén az olajtársaság termékeit használta.

„A Ferrarival való együttműködésünk révén igazán emlékezetes innovációk jöttek létre, amelyekre a Shell rendszeresen támaszkodik, amikor a vásárlóink részére új üzem- és kenőanyagokat fejlesztünk. A közös történetünk nagyon izgalmas időszakába lépünk, amikor nem csupán a pályán elérhető sikerre hajtunk, hanem a vásárlóinknak tisztább üzem- és kenőanyagokat is fejlesztünk.”