Vágólapra másolva!
A Mercedes bejelentette, hogy március elején leplezik le az idei Forma-1-es szezonra szánt autót, ha követik az elmúlt évek rendjét, akkor ez Lewis Hamiltonnal kapcsolatban is fontos fejlemény.

Az Alfa Romeo Racing és McLaren után a Mercedes is napvilágra hozta, hogy mikor mutatják be az idei, F1 W12 E Performance elnevezésű autót: a szabályok miatt alapjaiban várhatóan nem változó modellt 2021. március 2-án láthatja először a közönség, pontosan 10 nappal azelőtt, hogy Bahreinben megkezdődik az előszezoni tesztelés.

Egy hónap múlva érkezik az új Mercedes Forrás: Daimler AG/Steve Etherington

A Mercedes egyelőre ennyit jelentett be a Twitteren, de érdemes hozzátenni, hogy a világbajnoki címvédő az elmúlt évek során összekötötte az autóbemutatót a bejáratással is, és Silverstone-ban rögtön ki is próbálták a versenyzők az új fejlesztést. Ez várhatóan idén is így alakul.

Ebben az esetben Valtteri Bottas mellett szükség lesz Lewis Hamiltonra is,

akinek továbbra sincs szerződése a 2021-es szezonra. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke korábban azt mondta, a bahreini tesztig mindenképpen meg kell állapodni a hétszeres világbajnokkal, amennyiben ez – várhatóan – sikerül, a március 2-án esedékes autóbemutató előtt bejelenthetik a hosszabbítást Hamiltonnal is.

A bejáratás alkalmával Hamiltonra nincs feltétlenül szükség, más csapatok gyakran bízzák ezt a feladatot kevésbé rutinos pilótákra, de a Mercedesnél ez nem jellemző, és a szerződéshosszabbítás már eddig is furcsa halogatása után rendkívül szokatlan lenne, ha Hamilton nem lenne jelen a bemutatás alkalmával.

A Mercedes egyelőre annyit jelentett be, hogy a csapat részéről Wolff, a motorgyár igazgatója, Hywel Thomas, a technikai igazgató, James Allison és a pilóták nyilatkoznak majd, de őket nem nevezték meg.