Társoldalunk:
Hírlevél

Aston Martin: Nem törlik, de elhalasztják az Ausztrál Nagydíjat

2021.01.08. 12:01

Lawrence Stroll, az Aston Marton elnöke szerint nehéz hónapok várnak a Forma-1-re, de úgy véli, a sportág tavaly megtanulta, hogyan lehet lebonyolítani a szezont a koronavírus ellenére is.

Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett, de a Reuters szerint Lawrence Stroll, az Aston Martin elnöke megerősítette, hogy elhalasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíj megrendezését. A kanadai üzletember megjegyezte, nem a verseny törléséről, csak elhalasztásáról van szó. „Valamikor ősszel elmegyünk oda, és az első verseny Bahreinben lesz.”

Őszre kerülhet az idénynyitónak szánt Ausztrál NagydíjForrás: AGIF/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

A hírügynökség úgy értesült, hogy a csapatok megállapodtak az előszezoni tesztelés áthelyezéséről is, amit szintén Bahreinben rendeznek majd meg, de az időpontot egyelőre nem közölték. Az Aston Martin csütörtökön azt közölte, hogy márciusban tartják meg a csapat bemutatóját az angliai Gaydonban, így valószínűleg eldőlt az is, hogy a tesztelést is az idénynyitóhoz közelebbre halasztják.

Stroll úgy vélte, a Forma-1-re „nehéz két-három hónap” vár a koronavírus miatt, de „van fény az alagút végén a vakcina révén." „Úgy gondolom, az első néhány verseny kissé kalandos lesz, de a Formula One Management és az FIA előtt tényleg megemelem a kalapom, mert tavaly összehoztak 17 versenyt 23 hét alatt, nagyobb bökkenő nélkül. Ez igencsak lenyűgöző volt. Szerintem a legrosszabb már mögöttünk van, tavaly megtanultuk, hogy idén miként lépjünk tovább.”

Az ausztrál The Age arról írt, hogy Victoria állam kormányzata a jövő hét közepén hozhat hivatalos döntést, a verseny promótere, Andrew Westacott jelenleg szabadságát tölti. 

Egyelőre várakozó állásponton van Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója is, szerinte „korai még az idei protokollról beszélni.” A cégvezető az MTI szerint az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, tavaly nehéz évet zártak, mert „a világ mással volt elfoglalva”, nem az autóversenyekkel, de nagyon büszke, mert 2020-ban az első verseny egyikét a Hungaroring rendezte.

A Magyar Nagydíj tavaly a szezon harmadik futama, de második helyszíne voltForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Reméljük, hogy teljes idényt tudunk lebonyolítani. A tavalyi év nagy tanulság volt, mert a külföldi turistákból élünk, így gyakorlatilag az összes bevételünktől elestünk" – mondta, és arról is beszélt, hogy „remélhetőleg meg lesz hosszabbítva” a Magyar Nagydíj 2027 végén lejáró szerződése, ennek érdekében felújítják az elavult főépületet, emellett folyamatosan megújulnak a lelátók és a kiszolgáló létesítmények is. A pályát eddig az idei év 200 napjára kötötték le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK