Hamilton gitározott, a McLaren pilótája rénszarvason ülő manónak öltözött

Forma-1, Spanyol Nagydíj, csütörtök, Lewis Hamilton, Mercedes
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 13: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 13, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Joao Beato/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ahány ház, annyi (karácsonyi) szokás. Igaz ez a Forma-1-es mezőny tagjaira is, akik között akadtak szolidabban és rendhagyóbb módon karácsonyozók is.

A közösségi média elterjedésével és a Forma-1-es pilóták körében is tapasztalható egyre nagyobb népszerűségével a versenyzők életének korábban rejtve maradt pillanataiba is betekintést nyerhetünk. Ilyen alkalom a karácsony is, amelyet földi halandókhoz hasonlóan ők is megünnepelnek, sokuk pedig posztol is róla. Az alábbiakban ezekből szemezgettünk.

Hamilton gitározása

Kezdjük a sort az idén hetedik világbajnoki címét nyerő Lewis Hamiltonnal. A pár napja a BBC rangos elismerését elnyerő pilóta több poszttal is jelentkezett. A zenét köztudottan kedvelő és XNDA néven éneklő brit a karácsonyfája elől egy gitárral a kezében jelentkezett be. „Nem játszom sokat, nagyon kevés, amit játszani tudok, de most elkészítettem ezt" – írta a poszt alá.

Karácsony napján aztán egy jóval formálisabb bejegyzést is kitett, amelyen kutyája, Roscoe szerepel a karácsonyfával. „Mindannyiótoknak boldog karácsonyt kívánok! Remélem, hogy bárhol is ünneplitek ezt az évet, biztonságban vagytok. Mindannyiótoknak szeretetet, fényt és pozitivitást küldök, hogy elkísérjen az újévre!" – írta.

Az ünnepi hangulatú posztok mellett egy nem túl vidám, ám annál fontosabb posztot is megosztott, amelyben arra biztatta azokat, akik az ünnepek alatt depresszióval küzdenek, hogy ne habozzanak segítséget kérni. „A karácsony az idén sokaknak egy kicsit más lesz. Nagyon nehéz időszak lesz. Ez az év már így is elképesztően kihívásokkal teli volt mindannyiunknak.

Kérlek, ne felejtsetek el ránézni a barátaitokra és szeretteitekre ebben az időszakban, és ha egyedül érzitek magatokat vagy küszködtök a mentális egészségetekkel, kérlek, ne maradjatok csendben! Alább posztoltam néhány nagyszerű szervezetet, amelyek azért vannak, hogy segítsenek. Csak hívjátok fel őket és beszéljetek velük. Nem vagytok egyedül. Mindannyiótoknak szeretetet és erőt küldök!"

Bottas és barátnője

Valtteri Bottas, Hamilton csapattársa nem volt annyira aktív, mint a hétszeres világbajnok, és csupán egy rajzot osztott meg, amelyen ő és kedvese, a kerékpáros Tiffany Cromwell látható mikulássapkában.

Korántsem volt ennyire szolid a fiatalabb generációt képviselő Lando Norris, a McLaren 21 esztendős pilótája. Az F1-ben az idén második szezonját teljesítő versenyző közismertem nagy mókamester, énjét pedig most sem hazudtolta meg, egy egészen bizarr jelmezt öltött magára, amelyben egy rénszarvason ülő manóvá változott. Vagy lehet, hogy mássá, de szerintünk leginkább egy manóra hasonlított.

Norris és a furcsa jelmez

Akadtak persze, akik Bottashoz hasonlóan a szolidabb ünneplés mellett döntöttek: Carlos Sainz és Kimi Räikkönen családi körben tölti a karácsonyt, miként Charles Leclerc is, aki Instagram sztorijában egyenesen Saint-Tropez-ból mutatott videót és képet a követőinek. A Leclerc-rel jó kapcsolatot ápoló George Russell sem vitte túlzásba, mikulássapkás szemüvegben egy szelfivel kívánt boldog karácsonyt mindenkinek. Csapattársa, Nicholas Latifi videóüzenetben kívánt kellemes ünnepeket és sikeres új esztendőt.