Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: A Red Bull rosszul bánt Gaslyval, aki újabb esélyt érdemel

2020.09.07. 16:02

Lewis Hamilton úgy gondolja, Pierre Gasly megérdemelné, hogy a Red Bull visszavegye őt az első számú csapatába, miután tavaly a hatszoros világbajnok szerint igazságtalanul bánt vele.

Pierre Gasly monzai győzelme Lewis Hamiltonban is mély nyomokat hagyott. A francia pilótát mostanában közelebbről is megismerő hatszoros világbajnok szerint az Olasz Nagydíjon történtek is azt bizonyítják, hogy a Red Bull tavaly elhamarkodottan döntött, amikor lefokozta a B csapatba Gaslyt, aki Hamilton szerint megérdemelne egy újabb esélyt. Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója eközben értetlenül áll azelőtt, hogy a Mercedes versenyzője Alex Albont kritizálja.

Gasly ismét bizonyítottForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull a tavalyi Magyar Nagydíj után döntött úgy, hogy visszateszi a szezon előtt előléptetett Gaslyt a fiókcsapatába, a helyére pedig az újonc Albont ülteti a Red Bullba. Gasly azóta szó szerint kivirágzott, egymás után szállítja a jobbnál jobb eredményeket, a tavalyi Brazil Nagydíjon élete első dobogós helyezését is megszerezte, legutóbb Monzában pedig első Forma-1-es győzelmének örülhetett.

A mostanában Gaslyval rendszeresen a Call of Duty nevű játékot játszó Hamilton az olaszországi verseny után kijelentette: a francia pilótának kapnia kellene még egy esélyt Max Verstappen mellett. „Mostanában lehetőségem volt egy kis időt tölteni vele, sokat szoktunk online játszani – nyilatkozta a Mercedes versenyzője. – Csak látni a fejlődését... Amikor a Red Bullnál volt, szerintem igazságtalanul fokozták le, nem kapta meg az időt a fejlődésre. Most a B csapattal megverte az A csapatot. Ez nagy mosolyt csal az arcomra, mert igazán megérdemelte. Megérdemli, hogy ismét helye legyen az első számú csapatban."

A Mercedes szokásos futam utáni online sajtóbeszélgetésén Hamilton tovább dicsérte Gaslyt, kiemelve, hogy mekkora teljesítmény, hogy felállt a padlóról, ahová tavalyi lefokozása után került. „Pierre egy igazán kedves srác és szerintem nagyon tehetséges. Azt gondolom, hogy a Red Bull nem feltétlenül bánt vele igazságosan. Nem könnyű egy pilótának, amikor ilyesmi történik vele, úgyhogy együttérzek vele. Hogy aztán az ember újra magabiztossá váljon egy nem feltétlenül olyan gyors csapatban és néhány igazán nagyszerű teljesítményt tegyen le az asztalra, majd nyerjen is egy versenyt, az szintén nem könnyű. Le vagyok nyűgözve."

Gasly és Hamilton a tavalyi Brazil Nagydíj után, amelyen a francia pilóta élete első dobogós helyezését szerezteForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Fantasztikus munkát végzett, megérdemli a sikert. Remélhetőleg ez lehetőséget teremt számára az előrelépéshez.”Megverte azt a csapatot is, amelyik lefokozta, ami bizonyára fájdalmas a Red Bullnak."

– mondta Hamiltont.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója eközben viszont nem teljesen érti a hatszoros világbajnokot, aki még az Olasz Nagydíj előtt Alex Albont illette kritikával, mondván Verstappen mellé nem ártana egy gyors csapattárs a Red Bullnak ahhoz, hogy jobban megnehezítsék a Mercedes dolgát. Erre a nyilatkozatra reagálva Marko egy érdekes részletet árult el a német Skynak.Nem teljesen értem ezt, mivel Hamilton tavaly többször is felhívott minket azzal, hogy ültessük be Albont az autónkba, ezért a mostani állításait nehezen tudom értelmezni" – mondta a tanácsadó.

Úgy tűnik, hogy Hamilton jelenleg már nem Albont, hanem Gaslyt látná szívesebben a Red Bullban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK