Társoldalunk:

Vettel igent mondana a Red Bullnak, kiállna Verstappen ellen is

2020.07.09. 18:10

Sebastian Vettel nem kerülhette el a jövőjével kapcsolatos kérdéseket a Stájer Nagydíj sajtónapján sem. A négyszeres világbajnokot hírbe hozták korábbi csapatával, a Red Bull-lal, ő pedig igent mondana, ha ülést ajánlanának neki.

Továbbra is Sebastian Vettel jövője a Forma-1-es átigazolási piac központi kérdése, főleg azután, hogy a Renault szerdán bejelentette, 2021-től visszatér hozzájuk Fernando Alonso, így Vettel biztosan nem igazol Enstone-ba sem. Vettel a Stájer Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, beszélt a francia gyártóval is, de komoly tárgyalásokig nem jutottak el.

Vettel kapcsán csütörtök reggel megjelent a képben a Red Bull is, mert egy sajtóértesülés szerint maga Dietrich Mateschitz, a vállalat első embere akarja visszaszerezni őt a csapathoz, de az osztrák üzletember tanácsadója, Helmut Marko később újfent tagadta, hogy Alexander Albon helyére Vettel érkezne. Vettel mindenesetre elfogadná a lehetőséget, ha felajánlanák neki.  

Vettel reagált a jövőjével kapcsolatos pletykákra - GalériaForrás: AFP/Bryn Lennon

„Igen, a Red Bull győztes autó, úgyhogy igent mondanék. Érdekes lenne – erősítette meg, és kijelentette, az sem tántorítaná el ettől, hogy volt csapata most Max Verstappenre, a fiatal generáció egyik legígéretesebb tagjára épít. – Meggyőződésem, hogy ha az ember győzni akar, mindenkivel szembe kell szállnia. Úgyhogy nem hiszem, hogy a csapattárson múlik majd, hogy az ember hol köt ki” – szögezte le.

„A múltból nagyon jól ismerem a csapatot, továbbra is sokakkal tartom a kapcsolatot, például Christian [Hornerrel] és Helmuttal. A Servus TV-n való megjelenésemnek semmi köze nincs a jövő alakulásához. A Red Bullnak jó autója és erős csapata van, ennyit tudok a múltból, de azt nem fair kijelenteni, hogy kívülről-belülről ismerem őket, mert sok dolog változott azóta.”

Verstappen állást foglalt Vettellel kapcsolatban - GalériaForrás: AFP/Bryn Lennon

A négyszeres világbajnok elmondta, Alonso visszatérését a Forma-1 számára kedvezőnek tartja, őt viszont nem befolyásolja, mert időre van szüksége ahhoz, hogy meghozza a döntést a folytatásról. Ezúttal nem zárta ki azt, hogy kihagy egy évet és visszatér, de kitart amellett, hogy versenyképes autót akar. „Szeretnék további [sikereket] elérni, nem csupán részt venni a versenyeken.”

Verstappen csak udvarias akart lenni, kitartana Albon mellett

Vettel kizárólag Albon kárára érkezhetne a Red Bullhoz. A holland pilóta a múlt héten a Servus TV egyik műsorában azt mondta, szerinte működhetne két győztes pilóta párosítása egy csapatban, és nem lenne problémája azzal, ha Vettel visszatérne a Red Bullhoz. A Stájer Nagydíj sajtótájékoztatóján már más álláspontot képviselt.

Albon állása a tét - GalériaForrás: AFP/Joe Klamar

„Seb mellett ültem egy tévéműsorban, amikor feltették ezt a kérdést. Próbáltam udvarias és kedves lenni azzal, hogy ezeket mondtam. El tudom képzelni, de szerintem pillanatnyilag a csapat nagyon boldog mindkettőnkkel, és azt kell mondanom, én nagyon örülök annak is, hogy Alex a csapattársam, mert nagyon kedves srác, ez mindenkinek jót tesz.”

„Jó a beállítások terén, így mindketten hasznos visszajelzéseket adunk a csapatnak, és ő is gyors srác. Nem hinném, hogy van bármi ok a változtatásra, ezt Christian és Helmut is megerősítheti. Nem tudom, végül is nem rajtam múlik, hogy ilyen ügyekben döntést hozzak.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK