Társoldalunk:

A Ferrari után három nappal érkezik az első F1-es Alpha Tauri

2019.12.18. 17:19

Az uborkaszezonban a csapatok jórészt azzal csigázzák a rajongókat a közelgő új idényre, hogy egymás után jelentik be 2020-as autójuk bemutatójának időpontját. A Ferrari után a jövőre nevet változtató Toro Rosso is megtette ezt.

A 2020-as szezontól eltűnik a "Toro Rosso" név a Forma-1-ből, a helyét pedig a Red Bull 2016-ban életre keltett divatmárkája, az Alpha Tauri veszi át, jövőre tehát hivatalosan Alpha Tauri-Hondákat fogunk látni az F1-es rajtrácson Pierre Gasly és Danyiil Kvjat irányításával. Az energiaitalosok a névváltoztatás után most azt is bejelentették, hogy mikor pillanthatja meg a nagyérdemű a 2020-as konstrukciót:

a bemutatóra február 14-én, pénteken, Valentin-napon kerül sor a Red Bull Hangar 7 névre hallgató bázisán Salzburgban,

ahol ez lesz az első ilyen esemény. Az osztrák városban található egyébként az Alpha Tauri divatmárka egyik boltja is a jelenlegi kettőből (a másik Grazban van).

Egyelőre nem tudni, hogy a névváltoztatással a fényezés is más lesz-eForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Getty Images

Eddig egyedül a Ferrari közölte, hogy mikor rántja le a leplet 2020-as F1-es torpedójáról, a maranellóiak három nappal az Alpha Tauri előtt, február 11-én tartják a bemutatót Maranellóban. Az Apha Tauri még Minardi néven kezdte meg működését, az alapító Giancarlo Minardi 1980-ban nevezte először csapatát, még a Forma-2-be. A Minardi név 2005 végén tűnt el az F1-ből, ekkor vásárolta meg a Red Bull a csapatot, és keresztelte át Toro Rossóra. Az alapító szerint a csapat az utóbbi években hatalmasat fejlődött. Óriási növekedésen mentek keresztül Max Verstappen érkezése óta, aki elindította a folyamatot. Úgy döntöttek, hogy 2018-tól kezdve javítaniuk kell az eredményeken.– nyilatkozta Minardi az Autosprintnek. – Sikeresen küszöbölték ki a gyengeségeiket egy csodálatos világbajnoki hatodik helyezéssel, most pedig megvan a lehetőségük, hogy a Red Bull nyomdokaiba lépjenek a fejlesztéssel."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK