Társoldalunk:

Gasly kiesése duplán büntette a Red Bullt, Verstappent is visszafogták

2019.04.28. 19:22

Max Verstappen ismét megverte az egyik Ferrarit, de a dobogóról Bakuban is le kellett mondania. Az esélyének pont csapattársa, Pierre Gasly kiesése vetett véget.

Újabb 4. helyével továbbra is tartja a lépést a Ferrarikkal a Red Bull pilótája, Max Verstappen. A holland versenyző a második sorból kezdhette meg a bakui futamot, de a rajtnál érett hozzáállással nem akart túl késői fékezéssel kockáztatni. Beragadt Sergio Pérez mögé, de amint meg tudta előzni a Racing Point versenyzőjét, végig a Mercedesek és Sebastian Vettel nyomában maradt.

„Különösen a közepes keverékű gumikkal volt jó a tempónk a második etapban, akkor 7-8 másodpercet is ledolgoztam – nyilatkozta. – A virtuális Safety Car miatt szerintem túlságosan visszaesett a gumik hőmérséklete, utána pedig nem tudtam olyan gyorsan visszamelegíteni azokat, ahogy a többiek. Hideg gumikon jobban csúszkál az ember, ezért a végén nem érte meg kockáztatni.”

Verstappen a verseny elején - Galéria!Forrás: Dan Istitene/Getty Images

A Red Bullnak duplán rosszul jött a VSC fázis, mert azt pont a másik autójuk, Pierre Gasly lerobbanása okozta. A csapat még nem tudta pontosan, hogy a hajtáslánc melyik eleme romlott el, de Christian Horner csapatfőnök elárulta, elővigyázatosságból inkább visszafogták Verstappen tempóját, és megelégedtek a 4. hellyel. Noha

Gaslyt még az ág is húzta a hétvégén, a sorozatos büntetések és a bokszutcai rajt után pontszerző helyről esett ki, mégsem keseredett el, mert úgy érezte, javult az összhangja az autóval.  

„Tudtuk előre, hogy trükkös lesz az elejében küzdeni, de az autónk elég gyors volt a felzárkózáshoz és a pontszerzéshez – összegzett. – Kezdek alkalmazkodni, és a helyes irányba tartunk. Szerintem az autó kiszámíthatóbbá vált, én is változtattam a hozzáállásomon. Van még teendőnk, de minden hétvégén javulunk a csapattal.”

Gasly és Leclerc csatája - Galéria!Forrás: Charles Coates/Getty Images

A francia pilóta teljesítményét Horner is méltatta: „Ha összehasonlítjuk a tempóját Charles Leclercével, aki ugyanolyan gumival rajtolt, [Gasly] az első etapja felében gyorsabb volt nála” – nyilatkozta a csapatfőnök, aki azt is kiemelte, hogy a Red Bull ezen a hétvégén „egy lépéssel közelebb került a Mercedeshez és a Ferrarihoz.”

A szezon következő állomása a Spanyol Nagydíj lesz Barcelonában, ahol a csapatok a téli teszteket is teljesítették, 

és hagyományosan itt vetik be az istállók az első komolyabb fejlesztéseiket is. Verstappen sem tagadta, hogy kíváncsian várja a fejleményeket. „A barcelonai teljesítményünk természetesen azon is múlik, hogy a többiek milyen újításokat hoznak, de remélhetőleg még versenyképesebbek leszünk, és tovább tudjuk csökkenteni a lemaradásunkat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK