Társoldalunk:

Hamilton: Vettel is kiállt mellettem, amikor én voltam tűzvonalban

2018.10.19. 08:05

A brit pilóta még emlékszik arra, hogy Vettel is melléállt, amikor a sajtó bírálni kezdte őt. 

A tavalyi szezon után az ideit is Lewis Hamilton és Sebastian Vettel párharca jellemezte, egyelőre úgy tűnik, hogy ismét a brit pilóta javára. Bár kettejük csatája olykor indulatokkal teli, a konfliktusokat eddig tudták rendezni, és egymás pillanatnyi túlkapásain és készek voltak túllépni.

Vettelt az elmúlt hetek során a közvélemény és a világsajtó is többször bírálta, mert sok pontot vesztett különböző versenyszituációkban, de a Ferrari fejlesztéseinek hatékonysága és a csapat operatív hibái is kellettek ahhoz, hogy a Mercedes versenyzője már a hétvégén világbajnok lehessen. Hamilton a Japán Nagydíj után védelmébe vette német ellenfelét.

Hamilton kiállt Vettel mellett - Galéria!Forrás: AFP/2018 Getty Images/Clive Mason

„Szerintem, ha én lettem volna ilyen helyzetben, talán ők is ugyanezt tették volna – utalt Hamilton a mezőny többi tagjára. – Mindannyian tagjai vagyunk a GPDA-nak [a versenyzők szakszervezete – a szerk.], és szerintem össze kell tartanunk, és úgy gondolom, talán évek óta a legmagasabb fokú tisztelet uralkodik köztünk. Legalábbis, mióta én a Forma-1-ben vagyok.”

Hamilton szerint nagyon feszült a szezon a négyszeres világbajnok Vettel ellen.  

„Minden egyes botlást felnagyítanak, ahogy talán minden sportág csúcsán így van. Akadt viszont sok, legalábbis számos alkalom, amikor én voltam a tűzvonalban és Seb mindig nagyon tiszteletteljes volt és támogatott engem, ezért úgy gondoltam, most én teszem ugyanezt” – utalt Hamilton a nyilatkozatára.

Az Orosz Nagydíjon Hamilton kifogásolta Vettel védekezését - Galéria!Forrás: Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Vettel viccelődve megjegyezte, hogy nem tudta, mit mondott Hamilton, mert nem hívta fel őt, majd komolyra fordítva a szót lényegében egyetértett a Mercedes pilótájával. „Mindig is tisztelet uralkodott közöttünk, és bár tény, hogy nagyon különböző [karakterek] vagyunk, mindig elismertük a másik srác által végzett munkát. Szerintem kölcsönösen tiszteljük egymást.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK