Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői megvédték főnöküket, akinek a leváltásáról a héten elkezdett cikkezni a sajtó. Vettel nem érezte tökéletesnek a Spanyol Nagydíj első edzésnapját, Räikkönen ugyanakkor kijelentette, hogy a műszaki problémája ellenére minden feladatot elvégeztek.

Maurizio Arrivabene eddig megúszta, hogy a menesztéséről nyilvánosan pletykáljanak, de a héten elterjedt a sajtóban, hogy a csapatfőnöki pozíciója másfél év után veszélybe kerülhet. A Ferrari elnökének, Sergio Marchionne fejében állítólag azért érlelődik a leváltás gondolata, mert a csapat még győzelem nélkül áll 2016-ban, és az ambiciózus célkitűzéssel ellentétben egyelőre nem tudta megszorongatni a Mercedest a világbajnoki küzdelemben.

Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja után megvédte főnökét. "Nagyon jó munkát végez, irányt mutat a csapatnak" - szögezte le. "Tudom, hogy elterjedt néhány pletyka és marhaság mostanában, de mi nagyon örülünk, hogy (Arrivabene) nálunk dolgozik, és nem másnál."

"Mindenki számára elérhető, bárki fordulhat hozzá. Rengeteg időt tölt a csapattal, nem csupán a versenypályán, hanem Maranellóban is."

Maurizio Arrivabene és Kimi Räikkönen Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Csapattársa, Kimi Räikkönen szintén méltatta Arrivabenét.

"Szerintem pont a megfelelő ember a feladatra, és jó munkát végez."

Magát Arrivabanét látszólag nem izgatják túlságosan a stábot érintő mendemondák: amikor a Sky Sports szembesítette velük, vigyorogva csak úgy reagált, hogy meglepi, amiért Tyrion Lannister (Trónok harca-szereplő) érkezéséről nem beszélnek, holott ő a Ferrari egyik kiszemeltje.

Nem volt tökéletes a Ferrari napja

A Ferrari tempója bíztató volt az első barcelonai edzésnapon: Räikkönen délután 254 ezreddel végzett a 2. helyen Nico Rosberg mögött. A finn amiatt sem bosszankodott, hogy az üzemanyagrendszer hibája miatt átmenetileg meg kellett szakítania a munkát, amíg a mérnökök és szerelők mindent át nem vizsgáltak.

"A megszokott programot követtük. Közbejött egy kis gikszer, de elvégeztük, amit akartunk" - mondta. "Természetesen bizonyos területeken még dolgoznunk kell, ahogy ez a nagydíjhétvégék péntekjein szokás. Próbálunk tovább javulni."

Räikkönen a 2. legjobb időt érte el délután Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Vettel 4. lett a tabellán, miután az első lágy gumis sprintjében megcsúszott, a másodikkal pedig nem tudta megközelíteni a Mercedesek és Räikkönen idejét.

"A délutáni edzés feladta a leckét számunkra, nem sikerült olyan jól, mint a délelőtti. Ugyanakkor javíthatunk az autón holnapra" - nyilatkozta a német. "Általában jók vagyunk ezen a téren, így ha a mai nap nem is volt tökéletes, a holnapi jobb lehet."

"Az első benyomásom kedvezők a tempónkról, de ezt holnap megerősíthetjük" - tette hozzá.

Arrivabene azt emelte ki, hogy a hétvégén szeretné elkerülni azokat a műszaki és egyéb jellegű problémákat, melyek az első négy futamon keresztbe tettek a Ferrarinak. "Nagyon fontos, hogy Barcelonában tiszta versenyt fussunk, mert fel kell mérnünk a potenciálunkat, és látnunk kell, hogy hol állunk a Mercedeshez képest" - mondta a csapatfőnök.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!