Társoldalunk:

Megkezdődnek az egyeztetések Ecclestone utódjáról

2016.03.08. 14:20

Többen is bírálják az F1-et gyakran nyilvánosan is kritizáló brit üzletembert, aki naggyá tette a sportot, de a bennfenteseket aggasztja a sport jelenlegi helyzete.

Legalább  egy évtizede téma az F1-ben, hogy mi lesz a világbajnoksággal azután, hogy a megszállottak szórakozásából dollármilliárdos üzletet faragó, az idén 85 esztendős Bernie Ecclestone kénytelen átadni a stafétabotot. Ismert megoldás nem született még, mert a tulajdonos, CVC Capital Partners ritkán szól bele Ecclestone ügyeibe, ha pedig mégis, a brit üzletember mindent megtesz – egyelőre sikerrel -, hogy a saját személye és érdekei érvényesüljenek.

A Pitpass.com viszont arról számolt be, hogy az F1-et működtető Delta Topco vállalat igazgatótanácsának egyik tagja, Jean-Marc Huet készített egy tanulmányt, és ebben több problémás pontot is megjelölt Ecclestone utódlásával kapcsolatban. A portál szerint ezek között szerepelnek a visszaeső nézőszámok és szponzori bevételek, a profit növekedésének elmaradása, és a Delta Topco menedzsmentje tanácskozást szervez a helyzet kezelése érdekében.

Naggyá tette az F1-et, de egyesek szerint eljárt felette az időForrás: AFP

Ecclestone az elmúlt hetek során ismét negatív színben tűntette fel a sportot, és ezt még a Daimler ügyvezetője, Dieter Zetsche sem hagyta szó nélkül. Sebastian Vettel nemrég kijelentette, az F1-nek igazi vezetőre lenne szüksége, és a Ferrari volt elnöke, az Ecclestone-hoz egyébként lojális Luca di Montezemolo szerint is változásra lehet szükség a sportág üzleti menedzsmentje terén.

„Szenzációs munkát végzett, amióta beszállt, de egy ilyen életkorú embertől már nem lehet elvárni, hogy teljesen megváltoztassa a hozzáállását, pedig erre több szempontból is szükség van” – idézte őt a Motor Sport magazin. A nemrég a 70. születésnapját ünneplő Jean Todt az Auto Bildnek megjegyezte, Ecclestone „kiemelkedő ember”, aki 85 évesen is lelkesen vezeti az F1-et, demegvan a maga stílusa.” Todt elmondta, kedveli Ecclestone-t, és „közvetlenül” próbál egyeztetni vele a folyamatban lévő ügyekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!