Vágólapra másolva!
SMS-ben kért elnézést Felipe Massától az ütközésért, amivel mindkettejük versenyét tönkretette. Elismerte, hogy több helyet kellett volna hagynia a brazilnak.

Felipe Massa és Nico Hülkenberg szingapúri ütközése után mindkét fél a másikat hibáztatta, de a sportfelügyelők által vétkesnek ítélt német utóbb elismerte felelősségét a balesetért, amely mindkettejük versenyét tönkretette.

Az ütközés a bokszutca kijáratánál történt, ahol a szűk balosban egyszerre próbált elfordulni a lendületből érkező Hülkenberg és a kerékcseréről visszatérő Massa. "Megnéztem a videofelvételt, és úgy vélem, több helyet kellett volna hagynom neki" - vallotta be a német. "Övé volt a belső ív, tőlem jobbra pedig még maradt hely. A kilátás sem egyszerű, amikor két autó fej-fej mellett halad. Azt hittem, előtte járok, holott valójában nem így történt."

Az ütközéstől a Force India a palánknak pattant, a Williamsben pedig sérülések keletkeztek. A sportfelügyelői testület három rajthelyes büntetést szabott ki Hülkenbergnek a Japán Nagydíjra.

Nico Hülkenberg húzta a rövidebbet, mégis őt büntették Forrás: AFP/Philippe Lopez

Massa elárulta, hogy vetélytársa már bocsánatot kért a hibájáért. "Küldött egy SMS-t, amiben elnézést kért. Ez szép tőle" - nyilatkozta. "Egyszerűen túl hamar húzta rám az autóját, semennyi helyet sem hagyott."

"A bokszutcából kijövet én álltam elöl a balosnál. Abból a szögből lehetetlen volt észrevenni (Hülkenberget), és csak akkor láttam meg, amikor már fékeztem. Nem tehettem semmit, mivel én jártam előrébb. Neki egyszerűbb volt látni engem, mint fordítva."

"Komoly esélye lett volna az előzésre, mert a gumijai már felmelegedtek, ezért később fékezhetett volna a következő kanyarnál. A jobb oldali íven maradva neki kedvezett volna a következő kanyar."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!