Vágólapra másolva!
Philippe Streiff korábbi F1-vesrenyző szerint már nincs életveszélyben Michael Schumacher. Schumacher menedzsmentje szerint Streiff nem mond igazat.

Változatlanul kritikus, bár stabil az állapota a grenoble-i klinikán ápolt Michael Schumachernek. Erről menedzsere, Sabine Kehm beszélt szombaton. Azt is mondta, minden más információ, amely nem közvetlenül Schumacher orvosaitól vagy a német sportember menedzsmentjétől származik, "érvénytelen és tisztán spekuláció".

Kehm azután szólalt meg, hogy Schumacher egyik barátja, a korábban maga is F1-versenyző Philippe Streiff meglátogatta a kómában fekvő pilótát, és utána arról beszélt, hogy barátja túl van az életveszélyen. "Nem vagyok orvos, csak azt ismétlem, amit Gerard Saillant-tól hallottam - idézte a Telegraph brit lap. - Gerard Saillant (sebész, a Schumacher-család közeli barátja) azt mondta, súlyos az állapota, de már nincs veszélyben az élete hála Istennek." A Schumachert kezelő kórház nem erősítette meg Streiff szavait.

A korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok hatodik napja fekszik a grenoble-i klinikán élet és halál között, miután vasárnap súlyos síbalesetet szenvedett Méribelnél, ahol eredetileg a születésnapját ünnepelte volna családjával és barátaival.

Philippe Streiff Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

Philippe Streiff maga is F1-es versenyző volt, 53 nagydíj alatt 11 pontot szerzett. Az 1989-as szezon előtti teszten azonban olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy örökre tolószékbe került.