Vágólapra másolva!
Gúnyosan nyilatkozott a büntetésről, amelyet a Valtteri Bottasszal történt ütközésért kapott. Még vissza akarja nézni a történteket videón, csakúgy, mint a finn, aki viszont semmiképp sem vállalja magára a felelősséget.

A Brazil Nagydíj a 46. körben véget ért Valtteri Bottas számára, miután a második egyenes végén összeért az autója az elé bevágó Lewis Hamilton Mercedesével, és kipördült. A sportfelügyelők gyorsan megvizsgálták az esetet, és úgy találták, hogy Hamilton tehető felelőssé érte, ezért bokszutcán áthajtásos büntetéssel sújtották őt.

A brit versenyző a rádión azt hajtogatta, hogy nem az ő hibája volt az ütközés, amelyben összeért a két autó hátsó kereke, és a Mercedes is vele értett egyet. "Igen, ütközést okoztam egy sereghajtóval, aki vissza akarta venni a körhátrányát. Fogalmam sincs, mi történt, vissza kell néznem a felvételt" - mondta.

Bottas szintén meg akarja tekinteni videón a történteket, magát azonban ártatlannak tartja. "Csak azt tudom, hogy nem az én hibám volt" - szögezte le. "Tartottam az ívemet, mindent helyesen csináltam. Nem kellett volna balesetnek történnie."

Lewis Hamilton 9. lett a büntetés után Forrás: AFP

Hamilton csapatfőnöke, úgy érzi, a Mercedes stábja is dolgozhatott volna jobban, hogy elkerüljék az ütközést. "Jobban kellett volna tájékoztatnunk Lewist arról, hogy mennyire gyorsan jön mögötte a Williams" - mondta Ross Brawn.

Hamilton a 9. helyen ért célba, s noha a Ferrari mindkét versenyzője megelőzte őt, a Mercedes végül meg tudta tartani a második pozíciót a csapatok rangsorában. A brit ennek ellenére nem tűnt boldognak. "Le vagyok sújtva, hogy a csapat számára értékes pontokat dobáltam el. Akkor (az ütközés előtt) közeledtem Fernando (Alonsóhoz), úgyhogy legalább harcolhattam volna vele." Alonso a két Red Bull mögött harmadik lett. "Elérhető volt a dobogó, ezért annyira elszomorítók a történtek. Örülök, hogy vége van" - tette hozzá Hamilton.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!