Jürgen Klopp mégsem önszántából hagyja el a Liverpoolt, más döntött a távozásáról

Jürgen Klopp, Liverpool
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on January 1, 2024. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a csapatot. Mint kiderült, ez nem Klopp saját döntése volt, hanem a felesége, Ulla Sandrock beszélte erre rá őt.

Jürgen Klopp múlt pénteken jelentette be, hogy kilenc év után, a nyáron távozik a Liverpooltól. A csapattal lényegében mindent (Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, angol bajnokságot, FA-kupát, angol Ligakupát és Community Shieldet is) megnyert 56 éves német szakember jelenlegi szerződése 2026-ig szól a Vörösöknél, de két évvel annak lejárta előtt elhagyja a klubot. Klopp a távozását azzal indokolta, hogy érzi, hogy lassan kifogy az energiáiból, de kiderült, hogy a felesége keze is benne van a döntésben.

Jürgen Klopp és Ulla Sandrock 2005 óta házasok Forrás: AFP/Federico Gambarini

Klopp felesége döntött a hosszabbításról és a távozásról is

Klopp 2005 óta él házasságban Ulla Sandrockkal, aki a második felesége a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool német vezetőedzőjének. A Metropol megírta, hogy Sandrock korábban 2013-ban is lebeszélte a férjét arról, hogy a Manchester United edzője legyen, 2022-ben pedig a Liverpoolnál éppen meggyőzte őt, hogy szerződést hosszabbítson a Vörösöknél.

„Ulla maradni akar, és jó férjként mit teszel, ha a feleséged maradni akar? Maradsz. A legfontosabb szerződés az életemben, amit aláírtam, azt Ullával kötöttem" – mondta akkor Klopp.

A tengerparti Formby városában élő házaspár azonban a nő kérésére állítólag

már akkor megegyezett, hogy a hosszabbítás ugyan papíron négy évre szóljon, de az a valóságban csak két év legyen – azaz már 2022-ben eldőlhetett, hogy 2024-ben távozik Klopp.

Két éve még nyilván nem tudhatták, hogy 2024 elején a Liverpool vezetni fogja a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejut a fináléba, valamint az Európa-ligában és az FA-kupában is versenyben van még, ám úgy tűnik, a feleség kérését és Klopp érzéseit nem befolyásolják az aktuális sikerek.

Jürgen Klopp jövője egyelőre még nem dőlt el, a pénteki bejelentés óta többek között a német labdarúgó-válogatottal, a Barcelonával és a Bayern Münchennel is szóba hozták.