Így reagált a Liverpool edzője Szoboszlai csodás visszatérésére

Van Dijk, Szoboszlai, Liverpool, Norwich
Liverpool's Dutch defender #04 Virgil van Dijk (L) celebrates scoring the team's fourth goal with Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai during the English FA Cup fourth round football match between Liverpool and Norwich City at Anfield in Liverpool, north west England on January 28, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool 5-2-re legyőzte a másodosztályú Norwich City csapatát az FA-kupában, ezzel Jürgen Klopp együttese bejutott a nyolcaddöntőbe. A találkozó 55. percben csereként lépett pályára Szoboszlai Dominik, aki a január 1-én elszenvedett combsérülését követően 27 nap után játszott ismét tétmeccset a Mersey-parti csapatban, nem sokkal a beállását követően kiosztott egy gólpasszt is. A találkozó után a Liverpool edzője csapata nagy visszatérőiről, köztük Szoboszlairól is elmondta a véleményét.

Jürgen Klopp a találkozó 55. percében küldte pályára az októberben vállsérülést szenvedett Andy Robertsont, a január 1-én combsérülés miatt kiesett Szoboszlai Dominiket, nem sokkal később pedig az Arsenal elleni FA-kupa találkozón térdsérülést szenvedett Trent Alexander-Arnoldnak is lehetőséget adott.

Jürgen Kloppnak a meccs után minden oka megvolt a boldogságra Forrás: AFP/Paul Ellis

Nagyon fontos, hogy játékperceket kaptak.

Trent és Dom nem volt sokáig sérültek, de ők biztosan azt mondanák, hogy így is sokat pihentek. Robbo viszont tényleg sokat hagyott ki. Minden perc, amit most kaptak, nagyon fontos, és nagy segítség, mert újra megoszlik az intenzitás a játékosok között”

mondta a találkozó után Jürgen Klopp, akinek a csapata az idei szezonban az FA-kupa mellett már döntős a Ligakupában, mellette pedig ott van Európa-liga nyolcaddöntőjében és a vezeti a tabellát a Premier League-ben.

Szoboszlai Dominik gólpasszal tért vissza a csapatba Forrás: AFP/Paul Ellis

„Jó, hogy meg tudjuk osztani a játékosok között a perceket, ez a legfontosabb, és persze az, hogy meg tudtuk nyerni a meccset. Négy hét múlva játsszuk a következő FA-kupa meccset, addig csak a Premier League-re és a Ligakupa-döntőre koncentrálunk, készen kell állnunk rá. Az, hogy a fiúk visszatértek, nagyszerű, de őszintén szólva elég jól játszottunk nélkülük is.

Nem az a lényeg, hogy ki játszik, hanem az, hogy mi hogyan játszunk. Meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik ellen a Chelsea és az Arsenal sem akar játszani”

– tette hozzá a szezon végén távozó német szakember, akinek a csapata szerdán a Chelsea-t fogadja az Anfielden, jövő vasárnap pedig az Arsenal vendége lesz az észak-londoni Emirates Stadionban.