Döntött a jövőjéről az angol válogatott szövetségi kapitánya

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Anglia-Szenegál , Nyolcaddöntő, Al Bayt Stadion, 2022.12.04., Anglia, Szenegál
England's coach Gareth Southgate watches his players from the touchline during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between England and Senegal at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on December 4, 2022. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / AFP)
Vágólapra másolva!
A negyeddöntőben kiesett Eb-döntős csapat élén bizonytalan volt Gareth Southgate helye, ám az 52 éves szakember szombaton elárulta a tervét, miszerint szeretne maradni Anglia menedzsere.
Vágólapra másolva!

Angliának a Franciaországtól elszenvedett veresége után vettődtek fel kétségek Southgate maradásával kapcsolatban annak ellenére, hogy szerződése a 2024-es Európa-bajnokság végéig szól.

A nemzet labdarúgó-szövetsége (FA) a korai vb-búcsú ellenére maradásra szerette volna bírni az együttest 2016 óta irányító szakembert, ám Southgate gondolkodási időt kért, és végül csak szombaton hozta meg a döntését.

Gareth Southgate legalább a 2024-es Eb-ig tervez maradni Forrás: AFP/Pablo Porciuncula

Southgate irányítása alatt az angol válogatott egy 4. és egy 6. helyet ért el a világbajnokságokon, a tavalyi Eb-n döntőig vezette a csapatát, a Nemzetek Ligájában pedig szintén volt egy négyes döntős szereplése Angliának.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!