Vágólapra másolva!
A Red Bull bejelentette, hogy Adrian Newey 2025 elején távozik, Lewis Hamilton pedig máris arról álmodozik, hogy a legendás szakember követi majd őt a Ferrarihoz.

A Red Bull szerdán jelentette be a 65 éves Adrian Newey távozását, a szakember 2025-ben valóban elhagyja a Red Bull csapatát. Az osztrák istállót 2006 óta erősítő főtervező az F-1-es pályafutása során eddig 12 konstruktőri és 13 egyéni világbajnoki címet szerzett, ám az még nem dőlt el, melyik csapatnál folytatja karrierjét.

Newey sokak szerint az F1 történetének legnagyobb autótervezője, aki 2025 áprilisától szabadon tárgyalhat majd a csapatokkal. A Sky Sports szerint Newey már tárgyalt a Ferrarival, ami a legvalószínűbb célállomása lehet, de az Aston Martin is komoly ajánlatot tett elé.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Mercedes, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Newey-t is szeretné a Ferrarinál látni
Fotó: Andres Martinez Casares / POOL / AFP

Adrian Newey a Ferrarinál Lewis Hamiltonnal dolgozhatna, amire a brit is vevő lenne, máris megkezdte a pszichikai hadviselést.

„Adrian hihetetlen történelemmel és rekorddal rendelkezik az F1-benEgész pályafutása alatt kivételes munkát tett le az asztalra, elképesztő tudása van. Nem vitás, hihetetlen erősítést jelentene a Ferrarinál. A Ferrarinak már most nagyszerű csapata van, folyamatosan fejlődnek. Megtiszteltetés lenne vele dolgozni” – mondta Hamilton, aki elárulta, ha lenne olyan listája, amin azoknak lenne a neve, akikkel szeretne együtt dolgozni, akkor Newey a lista elején lenne. A brit akkor igazolt a McLarenhez, amikor Adrian Newey távozott, de az az autó is az ő terveiből született meg.

Hamilton azt is hozzátette, hogy bármelyik csapat és versenyző szerencsés lehet, amelyik Adrian Newey-val dolgozhat és persze az sem utolsó szempont, hogy a távozásával a Red Bull-dominancia is megszűnhet.

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.