Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég vezetett be egy szigorítást az időmérőkkel kapcsolatban, ám ezt néhány nappal később mégis visszavonta.

Az F1-es időmérőkön többször is kellemetlenség adódott abból, hogy egyes versenyzők túl lassan haladtak a pályán, miközben a többiek gyorskört futottak. Ezt a balesetveszélyes és a Forma-1-re rossz fényt vető jelenséget már a tavalyi szigorításokkal igyekezett mérsékelni az FIA, amely néhány napja úgy döntött, további szabályozásokat vezet be. Ennek értelmében az volt a cél, hogy ne csak a két safety car-vonal között, hanem az összes sportbírói szektorban is tartsák magukat a versenyzők az előírt maximumidőhöz.

Visszavonta korábbi döntését az FIA

Niels Wittich versenyigazgató a Bahreini Nagydíj csütörtöki edzésnapja után máris módosított az új irányelvein, melyeket tulajdonképpen visszavont.

F1 Bahrain Grand Prix, Forma-1, Bahreini Nagydíj, Max Verstappen
Máris visszavonta korábbi döntését az FIA
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A versenyzői eligazítás utáni reggelen a versenyigazgató törölte a bírói posztok közötti korlátozásra vonatkozó részeket, és gyakorlatilag visszatért a megszokott irányelvekhez:

a versenyzőknek csak az 1:54,000 másodpercben meghatározott maximumidőhöz kell tartaniuk magukat a két biztonsági autós vonal között - számolt be róla az m4sport.hu.

Wittich hangsúlyozta, hogy a sportszabályzat ennek ellenére továbbra is tiltja a feleslegesen lassú haladást, amely a boxutcára is vonatkozik, tehát feltartásos eseteket ott sem akar látni.