Vágólapra másolva!
A szezonnyitó Forma–1-es Bahreini Nagydíjon kettős Red Bull-győzelem született, a harmadik helyen pedig a ferraris Carlos Sainz végzett. A leintés után, amikor a pilóták kiszálltak az autóból, úgy tűnt, mintha a Ferraritól senki nem várta volna Sainzot, emiatt rengeteg kritika érte a Scuderiát. Ám mint kiderült, a vádak nem igazak.

A múlt heti Bahreini Nagydíjon Carlos Sainz kiválóan teljesítve szerezte meg a harmadik helyet a két Red Bull, Max Verstappen és Sergio Pérez mögött. Miután véget ért a futam, a pilóták a bokszutcába hajtottak, majd az autóból kiszállva ünnepelni kezdtek. A televíziós közvetítésben azt mutatták, ahogy Verstappen és Pérez örül a Red Bull csapattagjaival együtt, majd Sainzra váltott a kamera, ahogy a spanyol magányosan megy a mérlegelésre. A magyar és a külföldi sajtóban ezután egyaránt megjelentek olyan cikkek, amelyek tényként állítják be, hogy Sainzot nem várta senki a Ferraritól, és a hozzászólások között is rengeteg kritika érte a Scuderiát.

Forma-1, Bahreini Nagydíj, 2024, Carlos Sainz, Ferrari
Carlos Sainz nem volt annyira magányos, ahogyan az a felvételen látszott
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Félrevezető volt a televízióban látott felvétel

Ám a Marca felfedte, hogy valójában szinte a teljes Ferrari-legénység ott várta Sainzot a leintést követően, és megünnepelték vele a dobogós helyezését. A félreértés oka az volt, hogy "a kamera nem fedte le a kordon teljes hosszát, amellyel a dobogósok területét határolták, és amely mögött minden olyan csapat munkatársai álltak, akiknek volt pilótája a díjátadón. 

A [Ferrari] szerelői mind ott voltak, csakúgy, mint [Sainz] apja és unokatestvére-menedzsere, Carlos Oñoro.”

A szurkolók közül már többen arra gyanakodtak a felvételt látva, hogy hiába csak a szezon végén hagyja el – Lewis Hamilton érkezése miatt – Carlos Sainz a Ferrarit, már ebben az idényben is ignorálni fogják a Scuderiánál spanyol pilótát. Az igazság megismerése után azonban kijelenthető, hogy a félrevezető videó csak becsapta ezeket a rajongókat, és valójában nincsen ellentét Sainz és a ferrarisok között.

Kapcsolódó cikkek