Vágólapra másolva!
1947 március 12-én izzította be először Enzo Ferrari a 125 S motort. Ekkor gurult ki az első Ferrari a gyárból, minek tiszteletére kapta az F1-75 elnevezést a 2022-es autó.

"A Forma-1 a versenyzés és az innováció szellemével mindig alapvető részét képezte a Ferrarinak, arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan fejlődjünk technikailag az utcai autóinkkal is" - nyilatkozta John Elkann

"Mivel idén 75. éve, hogy elhagyta az első Ferrari a gyárat, így azzal tisztelgünk az évforduló előtt, hogy F1-75-re nevezzük."

A Ferrari csapatfőnöke, Mattio Binotto úgy fogalmazott, hogy új dolgokra kell nyitottnak lenniük ami a fejlesztéseket illeti. Az F1-75 koncepciót nemcsak a külső formákban, hanem a borítás alatt lévő részek elrendezésében és megmunkálásában is szeretnék tükrözni.

Ferrari F1-75 Forrás: Formula1.com

Az istálló ugyanazzal a pilótapárossal várja a márciusi rajtot, azaz Charles Leclerc és Carlos Sainz öltheti magára a piros overált. A csapatot a harmadik helyre hozta fel a duó konstruktőri világbajnokságban, idén pedig folytathatják a megkezdett közös munkát.

Forrás