Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elárulta, nagyon várja már, hogy pályafutása során először a Mercedes motorjával hajtott autót vezessen az F1-ben. A négyszeres világbajnok valószínűleg idén is el fogja nevezni a kocsiját.

A 2021-es idény egyik, ha nem a legérdekesebb projektje egészen biztosan az Aston Martiné lesz. A korábban Force India, majd Racing Point néven induló istálló az idei évtől gyári támogatást kap a legendás brit vállalattól, ráadásul Sebastian Vettel személyében leigazolták a mezőny második legsikeresebb versenyzőjét.

Vettel többek között a fizioterapeutáját is magával viszi új csapatához Forrás: Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A Ferraritól távozó német pilóta számára hatalmas felüdülésnek ígérkezik az új környezet, ennek ellenére nem mindent fog megváltoztatni maga körül. Az F1-Insider.com-nak adott interjújában elárulta, Antti Kontsast és Britta Röskét magával viszi az Aston Martinhoz. Előbbi 2014 óta a fizioterapeutája, utóbbi pedig 2010 óta a sajtófőnöke.

Vettel pályafutása során eddig a BMW, a Ferrari, valamint a Renault erőforrásával hajtott autók volánja mögött ült az F1-ben, vagyis a Mercedesről még nincsen tapasztalata.

Az Aston Martin viszont a Brixworth-ben gyártott erőforrást használja, ami a hibrid korszak nagy részében a legnagyobb teljesítménnyel rendelkezett, és könnyen lehet, hogy ez idén sem változik. „Természetesen izgatott vagyok, hogy milyen érzés lesz” – válaszolta az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Vettel 2008, vagyis az első teljes szezonja óta kivétel nélkül elnevezte aktuális F1-es autóját. Elmondása szerint valószínű, hogy ezt a szokását idén is folytatni fogja, de, ahogyan ő is utalt rá, minden bizonnyal nem olasz hangzású nevet fog választani, mint a Ferrari esetében.

Az autó bemutatójáig még hetek vannak hátra, de Vettel addig sem akar tétlenkedni, és a lehető leggyakrabban el fog látogatni a silverstone-i gyárba. Ott többek között üléspróbán vesz részt, szimulátorozik, és persze igyekszik minél jobban megismerni a munkatársait.

Vettelnek sok új embert kell megismernie, de szerinte nem lesz gond Forrás: Racing Point F1 Team

„Nyilván nagyon sok a számomra új arc, de bizakodó vagyok azt illetően, hogy működni fog. Az embernek mindig nyitottan kell hozzáállnia az új dolgokhoz. Rengeteg embert meg fogok ismerni, új munkamódszerekkel fogok találkozni, más lesz a megközelítés. Az pedig nem lenne bölcs a részemről, ha azt gondolnám, hogy csak az én szemléletem működik.”

Már ki is szivárgott az idei autó névadója?

Vettel természetesen hű sisakfestőjével, Jens Munserrel is folytatja az együttműködést. Lehetséges, hogy a német vállalat egy Instagram-sztoriban felfedte Vettel idei autójának elnevezését: a 2021-es Aston Martin nem hivatalosan Miss Moneypenny nevét viselheti, ami Vettelre jellemző, humoros kikacsintás a márkával szoros kapcsolatot ápoló James Bond-filmekre.

According to JMD Helmets, Sebastian Vettel's 2021 car will be named "Miss Moneypenny".

Miss Moneypenny a regényekben kevésbé, a filmekben viszont gyakran feltűnő mellékszereplő, Bond főnöke, M titkárnője az MI6-nél. A karaktert eddig hat színésznő formálta meg, köztük Lois Maxwell, Caroline Bliss, Samantha Bond és legutóbb Naomie Harris, Eve Moneypenny néven, aki Bond bizalmasa, de nem sorolható a klasszikus „Bond-lányok” közé.