Vágólapra másolva!
Fernando Alonso ösztönösen érezte, hogy a Ferrarival tavaly és idén sem nyerhette volna meg a világbajnokságot, ezért igazolt át a McLarenhez. Bernie Ecclestone azt mondta, nem szívesen lenne Maurizio Arrivabene helyében, és szerinte a Ferrari azért nem győz, mert a főnöke nem kap hatékony háttértámogatást.

A Ferrari 2007 óta nem nyerte meg az egyéni világbajnokságot, és a konstruktőri sikereket tekintve is csak eggyel kevesebb éve tart náluk az aszályos időszak. Amíg Fernando Alonso náluk versenyzett, kétszer is karnyújtásra kerültek a végső sikertől, de elhasaltak, és a spanyol a kudarcokba belefáradva két éve elhagyta Maranellót, engedve a McLaren csábításának.

Azt mondja, már akkor sejtette, hogy a következő két évben, azaz a tavalyiban és az ideiben sem ér fel a csúcsra a Ferrari. "Mindig a legjobbat fogom kívánni a Ferrarinak, noha most már tudjuk, hogy nem értük el a közös célunkat, hiába álmodoztunk róla.

- jelentette ki a Marcának.

"Ha nem hinnék benne, hogy a McLaren világbajnok lehet, nem igazoltam volna ide. De nem tűztünk ki határidőt egy újabb vb-cím megszerzésére."

Arrivabene nincs könnyű helyzetben Ecclestone szerint Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari 2015-ben felfelé ívelő pályára állt három futamgyőzelemmel, de idén nem sikerült eleget tenniük az elnök, Sergio Marchionne elvárásainak, nem szorongatták meg a Mercedest a világbajnokságban. Sőt, a Red Bull visszaelőzte őket a rangsorban.

Emiatt a sajtóban megjelent hírek szerint Maurizio Arrivabene állása is veszélybe került. Bernie Ecclestone azt mondja, nem szívesen lenne a csapatfőnök helyében. "Szívből remélem, hogy a Ferrari összeszedi magát, és elkezd újra versenyeket nyerni. Mielőtt anno rábírtam Jean Todtot, hogy vegye át a csapatfőnöki posztot náluk – ami kockázatos volt a részéről –, tetőtől-talpig olasz csapat voltak, és vonakodtak egy idegent alkalmazni - nyilatkozta a Forma-1 hivatalos honlapjának. - Most újra ilyenek, egy nagyon olaszos csapat, és úgy is irányítják. Szóval nem irigylem Maurizio helyzetét, nem is akarnám elvállalni a feladatát."

Ha ilyen támogatást kapna, a Ferrari futamokat nyerne, ebben biztos vagyok. Abban is biztos vagyok, hogy jövőre más Ferrarit fogunk látni."

A csapat megkérdőjelezhető taktikai döntések, balszerencse, meghibásodás miatt is bukott pontokat, de az autójukhoz az sem passzol idén, ha hirtelen megemelkedik a hőmérséklet. Arrivabene elmondta, hogy utóbbi problémának okát nagyjából sikerült megfejteniük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!