Vágólapra másolva!
A pályának eddig csak helyrajzi száma volt, de mostantól a Hungaroring út 10. szám alatt található. A főbejáratnál csütörtökön felavatták az új névtáblát.

A Hungaroringnek eddig csak helyrajzi száma volt, de a pályához Mogyoródról felvezető utat nemrég a létesítményről nevezték el, és csütörtökön kora délután leleplezték a főbejárati porta falára rögzített, a házszámot tartalmazó táblát is.

„Végre van címünk, nemcsak postafiókunk és helyrajzi számunk" – mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt. „Ez tényleg szimbolizálja azt az újfajta együttműködést, amit Mogyoróddal is sikerült kialakítanunk."

Paulovics Géza és Gyulay Zsolt felavatta az új házszámot. A pálya címe mostantól Hungaroring út 10. Forrás: Farkas Péter - Origo

Az út az M3-as alatt indul, és főbejárat felé halad. A pálya a 10-es számot kapta meg, míg az utolsó, a 11-es a másik oldalon található benzinkúté lett.

„Én azt gondolom, hogy ennek inkább szimbolikus jelentősége van, mert kifejezi, hogy Mogyoród nagyközség önkormányzata milyen nagy becsben tartja a Hungaroringet" – mondta a település polgármestere, Paulovics Géza „Úgy gondoltuk, hogy a 30. év alkalmából meglepjünk egy utcanévvel a Hungaroring Sport Zrt.-t."

A Hungaroring és a szomszédos Mogyoród viszonya korábban nem volt mindig harmonikus, de most a település is támogatja azt a nagyszabású tervet, amellyel a pályát önfenntartó motorizációs központtá szeretnék fejleszteni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!