Vágólapra másolva!
Niki Lauda szerint Vettelnek felesleges aggódnia a közönség utálkozó reakciója miatt, és egyébként is joggal tett kritikus megjegyzést az ellenfeleire. Ecclestone úgy látja, a többieknek jövőre lesz lehetőségük legyőzni a Red Bullt.

Miután a Szingapúri Nagydíj dobogóján ismét kifütyülték, Sebastian Vettel a sajtótájékoztatón finoman, de félreérthetetlenül beszólt az ellenfeleinek, célozva rá, hogy a Red Bull nem a szerencsének köszönheti a fölényét. "Miközben péntek este sokan már korán a golyóikat áztatják a medencében, mi még nagyban dolgozunk, keményen igyekezve, hogy jól szerepeljünk a versenyen" - mondta.

"A csapat rengeteg erőfeszítést tesz, és ha olyan eredményt érünk el, mint ma, amikor megengedhetjük magunknak, hogy mi diktáljunk a versenyen, az csakis a késő estig tartó munkának és az istálló összes tagja által tanúsított elhivatottságnak köszönhető."

Bár a kritikán többen megütköztek, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Vettelnek igaza volt. És különben is, csak "gondoskodni akar róla, hogy a csapat ugyanolyan munkabírással dolgozzon tovább, mint eddig."

Vettelt azonban védelmébe vette a rivális Mercedes egyik főnöke, Niki Lauda is, aki elismerte, hogy a negyedik világbajnoki címe felé menetelő német szavaiban van igazság. "Tetszett, amit mondott. Az egyenes beszéd mindig dicsérendő, még ha úgy is gondolom, hogy mi a Mercedesnél ugyanolyan keményen dolgozunk" - nyilatkozta a Bildnek Lauda. "De van igazság a szavaiban; Vettel borzasztóan ambiciózus, és a sikeréhsége átragad a csapatára is."

Vettel kritikája sokaknál kicsapta a biztosítékot. Forrás: AFP

Lauda szerint Vettelnek amiatt sem kell álmatlanul forgolódnia az ágyában, hogy Olaszországban és Szingapúrban is kifütyülték a győzelme után. "1977-ben, Hockenheimben engem is brutálisan kifütyültek, mert az egy évvel korábbi balesetem miatt engem tartottak hibásnak a Nürburgring elvesztésében" - emlékeztetett. "A nézők fel voltak háborodva, holott semmit nem tehettem az ügyért. Ennek ellenére veszettül fütyültek."

"Aztán megnyertem a versenyt a Ferrarival, és ugyanazok, akik előzőleg fütyöltek, akkor ugyanolyan hangosan éltettek."

Noha Vettel népszerűtlenségében szerepet játszhat az is, hogy Malajziában a csapatutasításokat megtagadva előzte meg Mark Webbert, Bernie Ecclestone szerint nem a személyisége miatt nem szeretik. Hanem azért, mert "esélyt sem ad Fernando Alonsónak és Lewis Hamiltonnak. Ugyanakkora fölénye van, mint bizonyos időszakokban (Ayrton) Sennának és (Michael) Schumachernek volt."

Ecclestone azonban úgy véli, a többiek számára mégiscsak van remény, mert idővel úgyis véget ér a Vettel-uralom. "Akár már 2014-ben" - mondta, szintén a Bildnek. "Teljesen új autók, új motorok és új szabályok lesznek. Ez lehetőséget ad a Ferrarinak és a Mercedesnek, hogy behozzák Vettelt. Lehet, hogy jövőre már nem a legjobb versenyző, hanem a legjobb autó fogja megnyerni a címet."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!