Vágólapra másolva!
A csapat tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy a hétvégi Belga Nagydíjon még nem fogják megnevezni Mark Webber utódját. A Sky Sports információja szerint Kimi Räikkönen menedzsere még elmegy egy utolsó tárgyalásra a Red Bullhoz.

A héten Kimi Räikkönen menedzsere úgy nyilatkozott, hogy ügyfelével nem sikerült megegyezniük a Red Bull-lal a szerződés feltételeiről, így szinte biztosnak látszik, hogy a Toro Rosso fiatal pilótája, Daniel Ricciardo lesz Mark Webber utódja. "Kimi nem fog a Red Bullnál vezetni 2014-ben. Tárgyaltunk, de nem fogunk megállapodást kötni" - mondta Steve Robertson.

Több forrás úgy tudta, hogy a Red Bull már a hétvégén, a Spában rendezett Belga Nagydíjon bejelenti Ricciardo szerződtetését, Helmut Marko, a csapat tanácsadója azonban kijelentette, hogy ez biztosan nem így lesz. "Akkor teszünk bejelentést, amikor eljön az ideje, és ez egyértelműen nem Spában lesz" - közölte a német SID hírügynökséggel.

A Sky Sports egyik munkatársa, a Forma-1-ben korábban több csapatnál is dolgozó Tony Jardine arról számolt be, hogy a bejelentés elhalasztásának oka az lehet, hogy a Red Bull tesz még egy kísérletet Räikkönen megszerzésére, és Belgiumban egy új ajánlattal várják a finn menedzserét egy utolsó tárgyalásra.

Lehet, hogy a Red Bull még nem mondott le Räikkönenről Forrás: AFP

Räikkönent a Ferrarival is hírbe hozták, de az olasz istállót irányító Stefano Domenicali újfent hangsúlyozta, hogy a csapat egyelőre nem foglalkozik a versenyzői szerződéseket érintő kérdésekkel, és inkább az autó fejlesztésére koncentrálnak.

"Már többször kijelentettük, hogy a versenyzői téma nem elsődleges nálunk" - mondta a csapatfőnök. "Az a fontos, hogy a jelenlegi párosunknak a legjobb esélyeket kínáljuk arra, hogy a többiek előtt végezzenek."

Az Autosport úgy tudja, hogy a Ferrari a szeptemberi Olasz Nagydíj után kezdhet foglalkozni a pilótákkal. Fernando Alonsónak szerződése van a következő szezonra, Felipe Massa maradása azonban kétséges.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!