Vágólapra másolva!
Már a hétvégi Belga Nagydíjon bejelentheti a Red Bull, hogy Sebastian Vettel csapattársának Daniel Ricciardót szerződtetik jövőre. Räikkönennel zsákutcába jutottak a tárgyalások, de a finn a Lotuson kívül más lehetőségek közül is válogathat.

Minden bizonnyal eldőlt, hogy Daniel Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa a Red Bullnál jövőre: Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson az Autosportnak megerősítette, hogy "Kimi nem fog a Red Bullnál vezetni 2014-ben." Kijelentette, hogy "tárgyaltak, de nem fognak megállapodást kötni."

A Red Bull június óta keresi az idény végén a Forma-1-ből távozó Mark Webber utódját, és szinte a kezdetektől fogva tudni lehetett, hogy két komoly jelöltjük van, bár Ricciardo és Räikkönen mellett említés szintjén felmerült Jean-Eric Vergne és Fernando Alonso is. A csapat valószínűleg már a hétvégi Belga Nagydíjon, esetleg az utána következő Olasz Nagydíjon bejelenti, hogy szerződtették az utánpótlás-programjukban nevelt Ricciardót. Az ausztrál pilóta 2011 közepén debütált a Forma-1-ben a HRT-nél, a következő két szezonban pedig a Toro Rossónál vezetett.

Ricciardo a nyári szünetben úgy nyilatkozott, hogy jól kijönne Vettellel, akivel korábban már volt alkalma együtt dolgozni, amikor tesztpilótaként dolgozott a Red Bullnál. "Néhányszor együtt vacsoráztunk, és nagyon jól kijöttünk" - mondta a Sport Bildnek, hozzátéve, hogy a következő szezon elején valószínűleg még nem kapna ugyanolyan bánásmódot, mint Vettel.

Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel Forrás: Red Bull

Ezzel együtt kérdéses, hogy Räikkönen melyik csapatnál folytatja a karrierjét. Menedzsere azt mondja, a 2007-es bajnokkal több ajánlatot mérlegelhetnek. "Bízunk benne, hogy Kimi az F1-ben marad jövőre. Vannak lehetőségek - szándékosan beszélek többről -, és tovább tárgyalok a csapatokkal. Remélhetőleg mindent elrendezünk a nem túl távoli jövőben" - mondta Robertson.

A versenyzőt szívesen megtartaná jelenlegi istállója, de Eric Boullier csapatfőnök kijelentette, hogy nem bármi áron. Túl sokat nem akarnak fizetni neki, mivel a Lotus eleve nem dúskál az anyagiakban úgy, mint más élcsapatok.

"Kimi hasznos tagja a csapatnak, és mindenki tudja, mennyire jó versenyző" - közölte Boullier. "Szeretném megtartani őt, de csak megfelelő feltételekkel. Ha nem fér bele a költségvetésünkbe a megtartása, akkor nem akarom megtartani őt, mert az csak púp lenne a hátunkon, amire nehéz lenne építeni."

Räikkönen korábban többször beszélt arról, hogy csak akkor szeretne a Lotusnál maradni, ha garanciát kap a kellően erős technikai háttérre. Nemrég olyan pletyka kezdett terjengeni, hogy akár a a Ferrarihoz is visszatérhet, bár ezt az olasz csapat cáfolta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!