Vágólapra másolva!
Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher a kritikákkal ugyan nem törődik, idei teljesítményével mégis roppant elégedetlen: a jobb szereplés érdekében kirúgta első számú mérnökét, Chris Dyert, s újra Luca Baldisserivel dolgozik együtt, aki az utóbbi három évben világbajnoki címhez segítette.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Akármit mond Michael Schumacher, a Ferrari ötszörös világbajnoka egyértelműen elégedetlen idei szereplésével. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon negyedik, míg a malajziai futamon csak hatodik lett, ráadásul a vasárnapi Brazil Nagydíjig azzal a gondolattal is meg kell barátkoznia, hogy a maranellóiak a régi autót viszik el Interlagosba. Schumacher nagyon szerette volna, ha az F2003-GA-t élesben is bevetik végre, Jean Todték azonban másképp döntöttek, Rubens Barrichello legnagyobb örömére. "Jók a benyomásaim az új autóról, egyértelműen gyorsabb, mint a tavalyi modell" - mondta a brazil. "Viszont egyelőre még nem tökéletes, sokat kell dolgoznunk rajta, ezért én örülök neki, hogy Brazíliába az F2002-essel utazunk. Egyébként senki ne feledje, hogy ez az autó ott aratta első győzelmét..."

Schumi a visszavonulással kacérkodik/sport/f-1/20030327schumi.htmlSchumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25513Ferrarihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27940Montoya leírta a Ferrarit/sport/f-1/20030401montoya.html

De vissza Schumacherhez! A Ferrari első számú pilótája levonta a szükséges konzekvenciákat az első két versenyből, s kirúgta versenymérnökét, az ausztrál Chris Dyert. A szakember ugyan továbbra is a Ferrarinál marad, a felelősség mostantól mást illet: mégpedig a 42 esztendős Luca Baldisserit, aki 2000 és 2002 között három világbajnoki címhez segítette Schumachert, idén azonban kötetlenebb munkakört kapott. Viszonylagos szabadsága eddig tartott, a kerpeni ugyanis mindenképpen az ő segítségét akarja.

Szakértők szerint a versenymérnökök jelentik a legfőbb kapcsolatot a versenyző és az autó között, felelősségük óriási. A kasztni minden egyes porcikáját ismerniük kell, s ha a pilóta valamilyen problémára panaszkodik, tudniuk, sejteniük kell a megoldást. Schumi vakon megbízik Baldisseri szakértelmében, tavaly, miután besöpörte a világbajnoki címet, a szakemberről sem feledkezett el. "Luca az én emberem, remekül kiegészítjük egymást. Senki nem ismeri a vezetési stílusomat annyira, mint ő." Baldisseri egyelőre "néhány versenyre szóló" megbízást kapott a Ferraritól, amennyiben azonban Schumacher elégedett lesz munkájával, vélhetően az idény végéig a világbajnok mellett marad.

[origo]