Nem lesz könnyű elrabolni a Forma-1 egyik legkeresettebb pilótáját

F1 Italian Grand Prix 2023 1 auto cars championships fia formula formula 1 gp grand italian motorsport motorsports one prix racing sports world Max Verstappen Lando Norris Alexander Albon Red Bull Racing McLaren Williams Formula 1 Italian Grand Prix Autod
Max Verstappen, Lando Norris és Alexander Albon is a legjobb pilóták között van
Vágólapra másolva!
A Williams csapatfőnöke a véget nem érő pletykák és találgatások hatására kénytelen volt színt vallani pilótájuk, Alexander Albon szerződésének talán legfontosabb pontjáról.

A nagy Forma-1-es mozgolódásban az egyik rendszeresen előkerülő név a Williams 27 éves brit-thai versenyzőjéé, Alex Alboné, akit a hírek szerint több nagy csapat is kész megkínálni egy üléssel. Hallani a Mercedes érdeklődéséről, ahol Lewis Hamilton bejelentett és 2025-ben esedékes távozása kapcsán csak úgy röpködnek a nevek, valamint a Red Bull is folyamatosan "mutatja magát", ami abból a szempontból nem meglepő, hogy Albon 2019-ben a Toro Rossó színeiben mutatkozott be az F1-ben, majd még abban az idényben, éppen a Magyar Nagydíj után átvette Pierre Gasly helyét a Red Bullnál.

Csakhogy a kérőknek nem lesz könnyű dolguk, miután a Williams csapatfőnöke, James Vowles végre kibökte, hogy Albon szerződése 2025 végéig szól, ráadásul elég sokat beszélgetnek a közös folytatásról is.

"Ez nem egy olyan dolog, amiről sokat beszélünk a nyilvánosság előtt,

Többször is elmondtam már, az a környezet, amit a Williamsnél igyekszünk kialakítani, megérdemel egy olyan remek versenyzőt, mit Alex. Nagyszerű versenyző, semmivel sem rosszabb, mint a korábbi bajnokok, akikkel együtt dolgozhattam" - osztotta bőkezűen a dicséretet a csapatfőnök.

Vowles aztán így folytatta:

- hűtötte le a vetélytársakat a Williams csapatfőnöke.