Vágólapra másolva!
George Russellre jövőre új típusú kihívás vár, hiszen három szezont követően nem Lewis Hamilton lesz a csapattársa a Mercedes Forma–1-es istállójánál. A fiatalabbik brit pilóta elmondta a véleményét a honfitársa Ferrarihoz igazolásáról.

Csütörtök este kiderült, hogy a Ferrari Forma–1-es csapatában 2025-től Charles Leclerc mellett Lewis Hamilton fog versenyezni. Hamilton 2013 óta versenyez a Mercedesnél, 2022-től pedig George Russell a csapattársa. A korábbi Williams-pilóta az első idényében futamgyőzelmet is szerzett, tavaly viszont nem jöttek az igazán jó eredmények, és a hétszeres világbajnok mögött végzett az összetettben.

Russell és Hamilton még egy szezont versenyez együtt a Mercedesnél Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Így reagált Russell Hamilton eligazolására

Russell az elmúlt két évben többször is hangsúlyozta, hogy élmény Hamilton csapattársaként versenyezni, és ez a búcsúüzenetében is érződött.

írta Russell a közösségi oldalán.

Russell szerződése a 2025-ös idény végéig szól a Mercedesnél, az viszont egyelőre kérdéses, hogy ki lesz a következő szezonban a csapattársa – elképzelhető, hogy a Forma–1-es karrierje során először egy élcsapatban ő lesz a rutinosabb versenyző.