Vágólapra másolva!
Ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű pénzt kereshet a Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoa, Lewis Hamilton a ferraris szerződésével 2025-től. Ha csak a fele igaz annak, amit az olasz sajtó ír, azzal sem jár rosszul a brit versenyző.

Elképesztő pénzt fog keresni Lewis Hamilton a Ferrarinál

Mint ismert, Lewis Hamilton – a kilépési záradékával élve – az év végén elhagyja a Mercedes csapatát, és 2025-től a Ferrari színeiben fog versenyezni.

Lewis Hamilton 2025-től a Ferrari versenyzője lesz Forrás: Italpassion

Hivatalosan csak annyit kommunikáltak a hétszeres világbajnok új szerződéséről, hogy több évre szól, ám a Formu1a.uno tudomása szerint két évre írt alá a Ferrarihoz a brit, sőt, opciós joga van a 2027-es hosszabbításra is. Az olasz portál azt is kiderítette, hogy Hamilton mesébe illő,

évi 100 millió dolláros, átszámítva mintegy 35,5 milliárd forintos fizetést kaphat a maranellói gárdától

- írja a Vezess.

A különböző szponzori megállapodásokkal és bónuszokkal felduzzasztott összeget ugyanakkor érdemes fenntartásokkal kezelni. Annyira, hogy a Formula.hu úgy értesült, Hamilton nagyjából „csak" 80 millió dollárt kereshet évente, de a 28,5 milliárd forintnak megfelelő összeg sem hangzik kevésnek.

A pénz mellett volt egy másik fontos oka is Lewis Hamilton döntésének

A pénz mellett egy másik ok is fontos döntést játszhatott Lewis Hamilton döntésében. Az F1.com szakírója, Lawrence Barretto el is mondta, mi az:

„Számos oka volt annak, hogy Lewis miért a Ferrarit választotta. Ezek közül az egyik az lehetett, hogy a Mercedes csak egy évet ajánlott neki 2023 után, ő pedig három évre akart aláírni.

Mindenki szereti, ha szeretik" - írta az X-oldalán Lawrence Barretto.