Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton utolsó szezonját kezdi meg a Mercedes csapatánál, majd 2025-ben a Ferrari pilótája lesz. A hétszeres világbajnok brit pilóta a közösségi oldalán tette közzé, mi motiválta a váltásban.

Őrült pár nap van mögöttünk, ami tele volt mindenféle érzelemmel.

Mint már mind tudhatjátok, 11 hihetetlen év után eljött az idő, hogy távozzak a Mercedes-AMG PETRONAS F1 csapatától és új fejezetet nyissak az életemben és a Scuderia Ferrarinál folytassam 2025-től - kezdi Hamilton, akinek a váltása alaposan megosztotta az F1 világát.

Lewis Hamilton 11 év után vált csapatot Forrás: AFP/Lars Baron

- írja Hamilton, aki tehát mindig is vágyott arra, hogy az olasz istálló versenyzője legyen.

A Mercedesnek hatalmas szerepe volt az életemben, 13 éves korom óta, így ez a döntés volt a legnehezebb, amit valaha meg kellett hoznom. Elmondhatatlanul büszke vagyok mindarra, amit közösen elérünk, és nagyon hálás vagyok a kemény munkáért és az elkötelezettségért mindenkinek, akivel az évek során együtt dolgozhattam és természetesen Totónak, a barátságáért, a terelgetéséért és a vezetéséért. Együtt címeket nyertünk, rekordokat döntöttünk, és az F1 történetének legsikeresebb csapat-pilóta párosát alkottuk. Persze, nem feledhetjük Nikit sem, aki óriási támogatóm volt és még mindig minden nap hiányzik.

Köszönettel tartozom a Mercedes-Benz vezetőségének is Németországban és világszerte, hogy az elmúlt 26 évben mindig támogattak.

Az idő megfelelő, hogy váltsak és új kihívást keressek. Emlékszem az érzésre, mennyire bíztak bennem, amikor megérkeztem az ismeretlenbe 2013-ban a Mercedeshez. Tudom, hogy volt, aki nem értette azt a döntést, de helyes döntés volt, és most ugyanezt érzem. Izgatottan várom, mit tudok kihozni ebből az új lehetőségből, és mit érhetünk el közösen.

Ennek ellenére most nem 2025-tel foglalkozom. A következő szezonra koncentrálok, és arra, hogy a Mercedesszel visszatérjünk a helyes útra. Elszántabb vagyok, mint valaha, fittebb és koncentráltabb vagyok, mint valaha és szeretném újra győzelemhez segíteni a Mercedest. Teljes mértékben elkötelezett vagyok, tudom mit kell tennem és szeretném a lehető legmagasabb szinten befejezni a közös munkát.

Köszönöm mindenkinek, aki eddig kísért az utamon, ti segítettetek abban, hogy kergethessem az álmaimat és remélem, továbbra is büszkék lehettek majd rám. Mint mindig, szeretettel és pozitív energiával gondolok rátok.