Vágólapra másolva!
Csütörtökön eldőlt, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja F1-es pályafutását. Mindez azt is jelenti, hogy Carlos Sainz jövőre búcsúzik az olasz istállótól. A spanyol pilóta közleményben tájékoztatta rajongóit, akiknek megígérte, hogy utolsó ferraris évében igyekszik a lehető legjobbját nyújtani.

Carlos Sainz elbúcsúzott a Ferrari szurkolóitól

Meglepő bejelentés történt az F1 világában csütörtökön, ugyanis hivatalossá vált, hogy Lewis Hamilton 2025-ben otthagyja a Mercedest és a Ferrarinál folytatja pályafutását. Mivel Charles Leclerc korábban szerződést hosszabbított az olasz istállóval, Hamilton átigazolásának bejelentése után biztossá vált, hogy Carlos Sainztól jövőre elköszön a Ferrari.

Carlos Sainznak Lewis Hamilton érkezése miatt kell távoznia a Ferraritól Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A 29 éves spanyol pilóta két futamgyőzelmet ért el a Ferrari színeiben, emellett ötször szerzett pole pozíciót és 16-szor állhatott fel a dobogóra. Sainz előtte a Toro Rossónál, a Renault-nál és a McLarennél szerepelt F1-es karrierje kezdete óta.

A Ferrari pilótája csütörtök este közleményben erősítette meg távozását, de a szurkolóknak megígérte, hogy utolsó ferraris évében mindent belead majd a sikerért.

a csapat és a tifosi számára. A jövőmet illető hírekről a megfelelő időpontban bejelentés fog érkezni" - idézte a motorsport.com Sainz szavait.

A 2023-as idényben a spanyol versenyző volt az egyetlen, aki a Red Bullos Max Verstappen és Sergio Pérez mellett futamgyőzelmet tudott szerezni a világbajnokságon.